Administratie

Retim şi ADID Timiş organizează o nouă campanie de colectare a deşeurilor periculoase, în localităţile de lângă Timişoara

Societatea Retim Ecologic Service și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiș organizează, până pe 2 septembrie 2019, o nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase în zona 1 Timiș rural. Vizate sunt localităţile Variaș, Sânandrei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou, Săcălaz. Cetățenii din această zonă vor putea depune deșeurile periculoase prin aport voluntar în containerele speciale, puse la dispoziție în punctele de colectare pe care le găsiţi ataşate.

În categoria deşeuri periculoase sunt incluse ambalaje care conțin reziduri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase, ambalaje metalice care contin o matrică poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte), materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase; baterii și acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii și acumulatori nesortate conținând aceste baterii, solvenți, acizi, alcali, uleiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conținut de substanțe periculoase, deșeuri din lemn cu conținut de substante periculoase, pesticide, deșeuri de vopsele și lacuri cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

Nu se colectează în această deșeuri municipale, biodegradabile, vegetale,deșeuri periculoase, industriale (inclusiv cele rezultate din producție), construcții si demolări, echipamente electrice si electronice și ambalaje.

Deșeurile periculoase se păstrează in gospodărie până în momentul colectării și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.
Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, sunt menționate și pe internet pe www.retim.ro/stiri, dar şi ataşat .

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

18 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

27 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago