Opinii

Cum l-a salvat “Freddy” Simonis pe Nicolae Robu. Din nou

De mai bine de şapte ani de când este primar al Timişoarei, Nicolae Robu, dincolo de autoelogiile zilnice, n-a reuşit să facă un lucru elementar pentru orice oraş care se respectă cât de cât. Respectiv elaborarea unui Plan Urbanistic General (PUG), o lucrare absolut necesară dezvoltării oraşului. E adevărat, subordonaţii lui Robu au înjghebat un dosar căruia i-au zis PUG, dar acesta a fost trântit la Ministerul Dezvoltării, pentru că era execrabil întocmit. Astfel, că Timişoara a continuat să funcţioneze pe un PUG vechi de vreo două decenii.

Dar şi asta n-a durat foarte mult, iar Prefectura de Timiş a atacat în contencios o nouă prelungire a arhaicului PUG. Moment din care întreaga activitate în domeniul construcţiilor a fost blocată. Inclusiv metroul şi alte “avioane” ale primarului Robu. Se întâmpla la începutul lunii august. La finalul săptămânii trecute, triumfător, primarul Nicolae Robu a anunţat că problema PUG-ului a fost rezolvată. Mai exact, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a prelungit vechiul PUG până când “meritocraţii” lui Robu reuşesc să facă unul nou ca lumea, dar nu mai târziu de finalul anului 2023. Aşadar, o amânare mai mult decât generoasă.

E adevărat, primarul Robu n-a spus cu subiect şi predicat că această păsuire i se datorează, dar a lăsat de înţeles acest lucru. „Noi sperăm că noul PUG se va aproba în câteva luni. Ne bucurăm că s-a rezolvat, ar intra Timişoara în blocaj fără acesta, am primit aviz favorabil de la MDRAP, să ieşim rapid din blocajul apărut după atacarea în instanţă a hotărârii de consiliu local de către Instituţia Prefectului”, a declarat Robu. Şi fiindcă el nu a făcut gestul de minim bun simţ spunând cine i-a rezolvat problema, o s-o facem noi.

Este vorba de deputatul PSD, Alfred “Freddy” Simonis, care a discutat personal cu ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, pentru a debloca oraşul. Iar “Freddy” a rezolvat problema după ce s-a sfătuit şi cu secretarul de stat în Ministerul Culturii, timişoreanul Ion Ardeal Ieremia. Cei doi au ajuns la concluzia că nu doar Robu are de suferit în urma blocării oraşului şi, deşi sunt adversari politici, l-au ajutat pe primar să obţină o nouă păsuire. Asta aşa, în numele adevărului. De multe ori, “erou negativ” în deBanat, trebuie amintit şi când Simonis face lucruri bune.

“Puteam să mă laud şi eu pe Facebook cu acest lucru, dar n-am făcut-o”, a povestit Freddy într-un cerc restrâns. Acum, că nu toţi PSD-iştii nu-i vor aplauda iniţiativa de a-l scoate pe primarul PNL din blocaj, mai ales în prag de campanie electoral, este o altă poveste. Şi paote aici mai trebuie spus că tot Simonis, prin acelaşi Daniel Suciu, a ajutat Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 să fie declarată de către Guvern drept ONG de utilitate public, făcând astfel ca finanţările să fie făcute mai uşor.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago