Sport

Început slab pentru SCM Timişoara in Liga Zimbrilor

Program dificil pentru SCM Timişoara în noul sezon din Liga Zimbrilor, iar după trei meciuri jucate face parte dintre echipele fără victorie. Liga Zimbrilor începe să prindă contur şi după trei etape avem patru echipe care au reuşit punctaj maxim, dar şi alte şase care încă sunt în aşteptarea primului succes.

SCM Timişoara se încadrează în cea de-a doua categorie, acest lucru se poate pune şi pe seama programului greu. În etapa a treia, Poli a pierdut clar in Ardeal. Meciul cu Potaissa Turda s-a încheiat cu victoria ardelenilor, 32 – 24. Gazdele au condus pe tot parcursul meciului, timişorenii nereuşind să egaleze în cele 60 de minute.

Un singur punct în trei meciuri pentru timişoreni.

Trupa lui Pero Miloşevic a început sezonul cu două meciuri în faţa formaţiilor din Bucureşti. În primul meci al sezonului SCM Timişoara a pierdut Supercupa României în faţa lui Dinamo (24-26). Tot in faţa unei echipe din Capitală a jucat şi în runda inaugurală, unde Steaua Bucureşti a fost o nucăprea tare. 26-24 a fost scorul şi în acel meci. Ambele rezultate erau previzibile, era de ajuns să citim un site cu ponturi pariuri sau să privim cotelor agenţiilor de pariuri pentru a vedea încrederea acordată de specialişti.

Urmează un meci la fel de greu şi în etapa care se va desfăşura la sfârşitul săptămânii. Timişoara revine acasă, acolo unde întâlneşte Dinamo Bucureşti, în reeditarea Supercupei României. Meciul dintre cele două echipe se va disputa sâmbaătă, 21 septembrie. Abia din etapa a cincea încep meciurile mai accesibile pentru bănăţeni.

  • Etapa IV: Politehnica – Dinamo Bucureşti, 21 septembrie
  • Etapa V: CSM Făgăraş – Politehnica, 29 septembrie
  • Etapa VI: Politehnica – CSM Focşani, 3 octombrie

În luna octombrie începe aventura în EHF Cup

Sezonul trecut nu s-a încheiat fără un trofeu câştigat de Timişoara. Aceasta a reuşit să işi treacă în palmares

Cupa României, după ce a învins-o în finală pe Steaua Bucureşti, cu 31 – 27. Este al doilea trofeu din palmaresul echipei timişorene, după reuşita din 1986. Datorită acestui lucru va juca în ediţia 2019-2020 a cupelor europene, respectiv EHF. SCM a început slab sezonul, dar mai are puţin timp la dispoziţie pentru a încerca să se redreseze, să fie la cel mai înalt nivel înaintea debutului în cea de-a doua competiţie valorică din handbalul european. Şi în 2018 a fost la un pas de a caştiga trofeul, dar Politehnica era atunci învinsă în finală de HC Dobrogea Sud Constanţa, cu scorul de 23 – 21.

Cupa EHF bate la uşă, iar violeţii şi-au aflat deja adversarul din turul al doilea preliminar, unde s-au calificat direct. Handbalistii de la SCM Politehnica Timişoara vor întâlni campioana Greciei, Olympiacos. Dubla manşă este programată să se dispute la începutul lunii octombrie. Prima partidă va fi la Timişoara, în chiar primul weekend din lună, urmând ca al doilea meci să se joace o săptămână mai târziu.

  • SCM Timişoara – Olympiacos, 6 octombrie, ora 18:00
  • Olympiacos – SCM Timişoara, 12 octombrie, ora 20:00

Calificarea grecilor în turul al doilea din EHF Cup a venit după o dublă manşă în faţa reprezentantei Bosniei Herzegovina. Olympiacos – Borac a fost un duel castigat categoric de campioana Greciei, cu 30- 21 in meciul de acasă şi cu 30-25 în deplasare.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

O oră ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago