Invatamant

Noul an şcolar, inaugurat la Timişoara cu politicieni „la careu” şi promisiuni de dotări mai bune în următorii ani/FOTO

Timişoara şi străzile oraşului s-au animat brusc luni, 9 septembrie, odată cu deschiderea noului an şcolar. În Timiş, o sută de mii de copii iau loc în băncile claselor, unii în premieră, alţii revin pentru un nou an de studiu. Şi în acest an, Colegiul Naţional Bănăţean a fost în prim planul atenţiei la ceremonia de deschidere a anului şcolar.

Deschiderea noului an scolar, la Colegiul Banatean Timisoara

Colegiul Naţional Bănăţean a fost şi în acest an punct principal pentru politicenii vremurilor care şi-au propus să participe la deschiderea noului an şcolar. Ceremonia i-a adus „la careu”, atât pe primarul Nicolae Robu, dar şi pe Marilen Pirtea, deputat de Timiş, Adrian Pau, deputat, sau Titu Bojin, consilier judeţean, şeful ABA Timiş. Ei au luat parte la ceremonia de deschidere a cursurilor, în faţa copiilor şi părinţilor emoţionaţi.

Desigur, ca de fiecare dată, nu putea lipsi primarul Robu, el, probabil melancolic după vremurile în care conducea Universitatea Politehnica Timişoara, a vorbit despre plăcerea de a participa la deschiderea noului an universitar. Momentul nu putea fi ratat pentru a oferi celor prezenţi informaţii despre reuşitele administraţiei actuale şi despre proiectele viitoare:

„Vă dau o veste bună, în acest moment este în proiectare sala de sport (n.r. de la Colegiul Bănăţean). Din păcate, ne-a trebuit foarte mult până când am reușit să înlăturăm acea dărăpănătură (n.r. fosta grădiniţă). Noi vrem să facem, iar alții fac tot posibilul să ne împiedice. Nu reușesc niciodată, numai că ne întârzie, atâta tot. Dar noi trecem peste toate obstacolele. Ne bucurăm că tot ce este aici în jur este acum al nostru, al municipiului Timișoara. Primăria a cumpărat tot campusul și acum și posibilitatea să investim aici. Am început s-o facem”.

El a mai vorbit despre caracterul de elită al Colegiului gazdă, dar şi de alte căteva similare. „Sunt câteva școli în oraș care și-au dovedit capacitatea, s-au dovedit a fi școlile de elită ale orașului nostru, și noi ne mândrim cu ele, ne bucurăm că din ele ies copii foarte bine pregătiți. Evident, le și ajutăm mai mult decât pe cele care au rezultate mai slabe.”, a mai declarat Nicolae Robu.
O altă veste bună pentru cei de la Colegiul Bănăţean a venit de la directorul Sorin Ionescu, care a anunţat că liceul va beneficia de un nou laborator de robotică, realizat cu bani de la celebra Cursă a Răţuştelor, care a avut loc la Bega Bulevard, în weekend.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago