Invatamant

Succes final în procesul de admitere, la Universitatea Politehnica Timişoara. Toate locurile bugetate au fost ocupate

Toate locurile bugetate scoase la concurs de Universitatea Politehnica Timişoara au fost ocupate în urma celor două sesiuni de admitere organizate. Este vorba de 2.280 de locuri la a nivelul ciclului de licență şi 1.500 de locuri la cel de master, fiind ocupate şi un număr semnificativ de locuri cu taxă.

Admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timișoara s-a încheiat joi, 19 septembrie 2019, după ultima rundă de confirmări, în cadrul sesiunii de admitere din luna septembrie, și centralizarea rezultatelor. Chiar dacă numărul absolvenţilor de Bacalaureat este în scădere, UPT se bucură în continuare de interes din partea celor care doresc să studieze. La această creștere a atractivității specializărilor oferite de UPT contribuie, pe lângă calitatea actului educaţional, și piața muncii, care înregistrează o cerere tot mai mare de absolvenți în domeniile tehnice.
„O dovadă în acest sens este dată și de rata angajabilității absolvenților UPT după 6 luni de la finalizarea studiilor, care, conform statisticilor oficiale, depășește 86%, fără a lua în calcul pe cei care își continua studiile la un nivel superior, pe cei care își deschid afaceri proprii sau pe cei plecați în străinătate. De o creștere a popularității în rândul absolvenților ciclului de licență se bucură studiile de master, toate locurile finanțate de la bugetul de stat fiind ocupate, dar și un număr considerabil de locuri în regim cu taxă. Având în vedere cererea mare înregistrată pentru aceste studii, Universitatea Politehnica Timișoara a solicitat Ministerului Educației Naționale suplimentarea numărului de locuri”, au anunţat cei de la UPT.
Ca un plus al atractivităţii, instituţia asigură studenţilor cazare în căminele proprii pentru toți studenții care solicită aceasta, acces gratuit la bazele sportive proprii, precum și la cea mai modernă bibliotecă studențească din țară. Nu în ultimul rând, UPT asigură burse atât din fondurile MEN, cât și din venituri proprii, studenții merituoși fiind astfel recompensați pe măsură.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: admitereupt

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago