Sport

Am avut meciul în mână, dar rămânem ca întotdeauna, cu speranţa! România, egalată pe final de Norvegia

Putea fi meciul unei renaşteri tricolore. În faţa unui public cald şi cuminte, alcătuit din 30.000 de copii din toată ţara, România putea câştiga meciul cu Norvegia din etapa a 8-a a preliminariilor Euro 2020. Ca de atâtea ori, am pierdut puncte pe final.

Norvegia, care avea neapărat nevoie de victorie în meciul din această seară, a început mai bine. A dominat teritoral categoric, a stat mai bine în teren şi a avut primele ocazii. Tricolorii nu s-au regăsit în prima parte, dar şi aşa, Stancu, Puşcaş şi mai ales Mitriţă au avut şanse bune de a înscrie. La pauză s-a intrat cu scorul de 0-0, la fel şi în celălalt joc important al grupei, Suedia – Spania.

Românii încep mai bine repriza a doua, iar Mitriţă îl găseşte excelent pe Bancu, iar acesta scoate în minutul 50 un 11 metri, uşor acordat de arbitrul scoţian. Puşcaş şi-a asumat responsabilitatea, dar toată lumea ştia unde o să tragă, mai ales excelentul portar Jarstein, care a parat lovitura. Moment bun ratat, după care Norvegia a redevenit periculoasă. Mitriţă a avut însă un as în mânecă, iar „copilul” venit din America a recuperat o minge la jumătatea terenului, a înaintat până în 16 metri şi a tras excelent în plasa laterală, 1-0! Se vedeau Europenele…

Mitriţă rămâne periculos, iar apoi Andone, proaspăt intrat avea să trimită balonul în bară. Poate şi aici s-a scris istoria partidei. În minutul 92, suntem egalați de nordici după ce Sorloth a reluat cu capul o minge trimisă în careu de Normann. Ultimele patru minute se joacă cu garda jos, ambele echipe dorind toate punctele. Andone ratează din nou din situaţii bune, de două ori, o face şi Stanciu, iar la poarta noastră Tătăruşanu prinde tot.

1-1. Poate meritam mai mult. Poate nu meritam nici atât. Cert este că am avut meciul în mână. Rămânem cu speranţa, asta pentru că Spania a egalat în prelungiri în Suedia şi deznodământul se amână. Avem nevoie de victorie cu Suedia şi de un egal la Madrid pentru a merge la Euro.

Putem?

Clasament
1. Spania 20p
2. Suedia 15p
3. România 14p
4. Norvegia 11p
5. Insulele Feroe 3p
6. Malta 3p

România: Tătărușanu – Benzar, Rus, Nedelcearu, Bancu – Marin, Anton (Bordeianu 84) – Deac, Stanciu, Mitriță (Nistor 78) – Pușcaș (Andone 62)

Norvegia: Jarstein – Elabdellaoui, Hovland, Ajer, Aleesami – Johansen (Soloth 46) , Berge, Henriksen (Normann 81), Selnaes (Johnsen 67) – King, Odegaard

 

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago