Dacă nu vreţi să vă treziţi cu instalaţia sau contorul de apă rece îngheţate, luaţi toate măsurile necesare pentru protecţia acestora, înaintea sezonului rece, avertizează cei de la Aquatim. Societatea recomandă utilizarea de materiale de protecţie termică şi verificarea conductelor pentru că orice mică fisură duce la îngheţ.
Odată cu apropierea toamnei și a temperaturilor care pot fi, de acum, foarte scăzute, Aquatim vine în sprijinul clienților cu o recomandare importantă: protejarea instalațiilor de apă trebuie să înceapă imediat, pentru a evita neplăcerile ulterioare care pot fi majore, ducând la întreruperi în furnizarea continuă a apei.
„Vă recomandăm ca toate instalațiile de apă expuse frigului, cum ar fi cele montate în aer liber sau în spații neîncălzite (poduri, subsoluri, garaje etc) să fie scoase din funcțiune și golite de apă înainte de venirea vremii reci, respectiv să fie protejate la îngheț. Pentru a rezista iarna afară, conductele de apă au nevoie de un strat protector termic. Astfel de echipamente speciale pentru îmbrăcat conductele se găsesc în magazinele de bricolaj sau pe piața construcțiilor și sunt, de regulă, tuburi din materiale termoizolante, care se montează cu ușurință pe acestea. Precizăm că este esențial ca toate îmbinările unei instalații – coturi, teuri etc. – să fie protejate corespunzător, pentru că orice mică scăpare de apă, apărută la temperaturi negative, poate îngheța în mai puțin de o oră și bloca întreaga instalație. Mai mult, ca urmare a creșterii volumului apei prin înghețare, un astfel de incident poate genera spargerea instalației”, au anunţat cei de la Aquatim.
Tot în ideea pregătirii complete pentru perioadele geroase, se recomandă verificarea instalațiilor din curte și din casă și repararea robineților care picură. Un punct important pe lista de verificări sunt căminele de apometru, unde se recomandă curățarea capacelor, a interiorului căminelor și verificarea robineților din cămin, concomitent cu protecția termică a ansamblului de măsură situat aici.
Aquatim doreşte să reamintească clienților că sunt răspunzători de protejarea contoarelor montate pe proprietatea lor și că vor suporta cheltuielile aferente, în cazul în care contorul s-a spart sau s-a defectat din cauza protecției necorespunzătoare la îngheț.
Misterul din centrul oraşului. Joi spre seara, IPJ Timiș a fost sesizat prin apel 112…
Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier pe mai…
Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…
Timișoara se pregătește pentru ziua de 1 decembrie, una care în acest an va fi…
Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara a găzduit joi, 14 noiembrie 2024, conferința „Connecting Bridges: designing…
Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonois, i-a atacat dur pe liderii PNL Timiş, pentru situaţia din…