Îndrăgitul cântăreț Mihai Constantinescu a murit după o lungă suferință

Mihai Constantinescu a murit în această seară, la vârsta de 73 de ani. Artistul fusese internat la Spitalul Clinic de Urgență “Floreasca”, din luna mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. În cursul nopții, după internare, a suferit un al doilea stop cardiac, iar apoi a intrat în moarte cerebrală.

Artistul suferea de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie și insuficiențe respiratorii din cauza cărora, în urmă cu zece ani, a suportat două intervenții chirurgicale pe cord, cand i s-au montat două valve, la o clinică din Târgu Mureș.

Cine a fost Mihai Constantinescu?

S-a născut pe 4 ianuarie 1946 la București. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973. În 1972 a terminat Școală Populară de Artă, la clasa Florica Orăscu. În 1975 a obținut premiul al III-lea la Festivalul Şlagărelor de la Dresda cu piesă „Am visat”, interpretată de Corina Chiriac. În 1981 a obținut premiul I la emisiunea concurs “Șlagăre în devenire” cu piesa “I.E.F.S ura!”. A făcut parte din corul de copii al Radiofuziunii, iar în 1964 a intrat în grupul Mondial. Tot în această perioada a început să îi apară primele piese, printre care și piesă „Păpușă”.

A cântat cu trupa lui Petre Magdin „Modern Group”. Primele înregistrări s-au făcut la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul lui Petre Magdin. Mihai a fost remarcat de Titus la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu. A făcut parte alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu din trio-ul lansat de Titus Munteanu. În 1999 a scos single-ul „Iubim și câinii vagabonzi”. Unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc, lansat în 2003 conține piese scrise de Mihai Constantinescu. A avut turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, SUA și în câteva state din Vestul Europei. În mai 2002 a primit Diplomă de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în 2002, editura muzicală a Uniunii Compozitorilor Muzicologi din România i-au editat un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…

2 ore ago

Avertizare de la Rețele Electrice Banat. Cod Roşu de viscol puternic în vestul ţării. Avarii în 61 de localităţi

În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…

3 ore ago

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…

4 ore ago

Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor

Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…

4 ore ago

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

6 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

6 ore ago