Îndrăgitul cântăreț Mihai Constantinescu a murit după o lungă suferință

Mihai Constantinescu a murit în această seară, la vârsta de 73 de ani. Artistul fusese internat la Spitalul Clinic de Urgență “Floreasca”, din luna mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. În cursul nopții, după internare, a suferit un al doilea stop cardiac, iar apoi a intrat în moarte cerebrală.

Artistul suferea de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie și insuficiențe respiratorii din cauza cărora, în urmă cu zece ani, a suportat două intervenții chirurgicale pe cord, cand i s-au montat două valve, la o clinică din Târgu Mureș.

Cine a fost Mihai Constantinescu?

S-a născut pe 4 ianuarie 1946 la București. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973. În 1972 a terminat Școală Populară de Artă, la clasa Florica Orăscu. În 1975 a obținut premiul al III-lea la Festivalul Şlagărelor de la Dresda cu piesă „Am visat”, interpretată de Corina Chiriac. În 1981 a obținut premiul I la emisiunea concurs “Șlagăre în devenire” cu piesa “I.E.F.S ura!”. A făcut parte din corul de copii al Radiofuziunii, iar în 1964 a intrat în grupul Mondial. Tot în această perioada a început să îi apară primele piese, printre care și piesă „Păpușă”.

A cântat cu trupa lui Petre Magdin „Modern Group”. Primele înregistrări s-au făcut la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul lui Petre Magdin. Mihai a fost remarcat de Titus la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu. A făcut parte alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu din trio-ul lansat de Titus Munteanu. În 1999 a scos single-ul „Iubim și câinii vagabonzi”. Unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc, lansat în 2003 conține piese scrise de Mihai Constantinescu. A avut turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, SUA și în câteva state din Vestul Europei. În mai 2002 a primit Diplomă de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în 2002, editura muzicală a Uniunii Compozitorilor Muzicologi din România i-au editat un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

13 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

17 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

19 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

20 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

22 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

22 de ore ago