Primăria Timişoara

Timişoara nu e ca New York! Noi nu avem nevoie de chioşcuri şi tarabe

Aceasta este constatarea lui Nicolae Robu, primarul Timişoarei, care se declară duşman înverşunat atât a garajelor, dar şi a tonetelor de tot felul, care nu s-ar potrivi cu filozofia de viaţă a capitalei Banatului. Construcţii gen chioşcuri se potrivesc la New Yorl, nu aici, că acolo e o populaţie mare şi în mişcare rapidă, spune edilul-şef.

Participarea la o serie de mai multe întâlniri de cartier îi face bine primarului Nicolae Robu. El se declară mulţumit că poate să afle direct problemele comunităţii, dar şi să descopere zone din oraş unde nu a mai fost de ceva vreme şi, în consecinţă, nu le-a dezvoltat în forţă. Una dintre acestea este şi Piaţa Moconi, unde se află şi biserica românească din Iosefin. După ce a avut dialogul cu cetăţenii, programat de organizatorii unei serii de asemenea discuţii, el spune că a inspectat zona, să vadă ce şi cum e situaţia pe acolo, şi nu a fost mulţumit de ce a descoperit. El e supărat că a găsit acolo chioşcuri. Iar acestea se potrivesc la New York, nu la Timişoara, unde comerţul trebuie realizat în spaţii stabile.

„Am fost în zona Iosefin, Acolo era un restaurant, Sinaia, dar acesta a dispărut, iar acel platou unde era restaurantul este lăsat de izbelişte. Nu vorbesc de starea clădirilor. Dar vom face să dispară chioşcurile de acolo, eu sunt pornit împotriva lor şi a garajelor. Noi nu suntem ca New York, unde lumea e în grabă şi e nevoie de astfel de locaţii pentru hrană, de hot dog. Acolo este explicabilă prezenţa, pentru că e o populaţie mare şi în continuă mişcare şi are nevoie de acest tip de produse. E o ofertă din asta la tot felul de chioşcuri şi tarabe, dar cred că nici acolo nu e la fel bine văzută. Nici mine nu mi-a plăcut ce am văzut acolo, când am fost. Dar este acolo acceptabil un comerţ alimentar de acest fel. Mie nu mia plăcut. Nu suntem în astfel de situaţie, în care putem pretinde că şi acest comerţ să se desfăşoare într-un spaţiu permanent, nu provizoriu şi, doar excepţional, unde se pretează aşa ceva să existe”, a declarat Robu.

Gata, se termină cu chioşcurile, platoul se reamenajează şi din noul proiect nu puteau să lipsească febleţile primarului, fie o statuie, fie o fântână!

„Vom amenaja acolo, vom face frumos. Acolo nu e o amenajare costisitoare, trebuie să punem în valoare clădirea. Când va fi reabilitată şi iluminată va fi frumos, vom vedea platoul cum îl mobilăm, poate punem o statuie, o fântână, vedem cum va fi”, a mai subliniat primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago