Alegeri

Alegeri prezidențiale 2019. S-au deschis toate secțiile de votare din Timiș

A început și în țară votul pentru alegerile prezidențiale, după ce în străinătate alegătorii au ajuns încă de vineri în fața urnelor. În Timiș sunt 599 secții de vot, iar în Timișaora 207. Puteți vota până la ora 21, iar dacă această oră vă prinde la codă la una dintre secțiile de votare, atunci puteți vota până la ora 23.59.

în Timiș sunt așteptați la vot 624.774 alegători – numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente. Confom preprezentanților Biroului Electoral Județean (BEJ) Timiș, toate secțiile de votare din Timiș s-au deschis la ora 7 și deocamdată nu sunt semnalate probleme. În cel mai vestic județ al țării sunt 599 secții de votare.

Votul a început duminică, la ora 7.00, și se încheie la ora 21.00. Trebuie menționat faptul că alegătorii care la ora 21 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

Puteți vota cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; titlul de călătorie; carnetul de serviciu militar. Paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar şi titlul de călătorie pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetăţenii români care votează în străinătate sau de cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

Puteți vota dacă aveți 18 ani împliniți până în ziua alegerilor, inclusiv. Dacă sunteți în orașul unde aveți domiciliul sau reşedinţa puteți vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde locuiți, iar în cazul în care sunteți în alt oraș decât cea de domiciliu, atunci puteți vota la orice secţie de votare din acea localitate.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

53 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago