Social

CCIAT pregăteşte un nou curs în domeniul protecţiei datelor cu caracter personal

CCIA Timiș lansează o nouă serie a cursului acreditat „Responsabil cu Protecția Datelor cu Caracter Personal”. Pregătirea are loc prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională.

Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR) impune un set unic de reguli, direct aplicabile în toate statele Uniunii Europene și, prin urmare și în România. GDPR a devenit direct aplicabil în România începând cu data de 25 mai 2018. Ca urmare, organizațiile din sectorul public cât și cele din sectorul privat sunt obligate să desemneze o persoană ca Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal.

Perioada de desfăşurare a cursului este11 noiembrie – 11 decembrie, cu o perioadă de pregătire teoretică (luni – vineri, între orele 16.30- 19.30) în prima parte a cursului, respectiv una de pregătire practică (realizarea portofoliului).

Tematica trainingului include: pregătirea teoretică pentru a putea susține poziția de DPO; pregătirea practică conformă pentru a putea susține poziția de DPO;

noțiuni privind circuitul documentelor; noțiuni privind procesarea datelor; noțiuni privind securitatea documentelor; Noțiuni privind securitatea informatică; noțiuni privind evaluarea riscului (riscul fizic, informatic); Noțiuni privind evaluarea impactului (DPIA); noțiuni fundamentale privind întocmirea politicilor și procedurilor; Recuperarea după dezastru, concepte, metode, evaluări, scenarii; noțiuni fundamentale privind identificarea elementelor ce trebuie auditate pentru îmbunătățirea continuă; conceptul de actualizare permanentă, metode și indicatori; noțiuni fundamentale privind implementarea de standarde; prezentarea conceptelor standardelor ISO 27001, ISO 27005, ISO 31010, ISO 29134.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale. Locul de desfășurare al cursului este Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

7 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

8 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

10 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

11 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

16 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

16 ore ago