Economic

Au început lucrările la podul construit cu probleme peste Mureş, pe Autostrada Lugoj – Deva

Firma tocmită de Compania de Drumuri pentru a cârpi defectele descoperite de expertiza tehnică efectuată la lucrările de la podul peste Mureş de pe Autostrada Lugoj – Deva s-a apucat de lucru. Aceasta are la dispoziţie 20 de zile să rezolve problemele descoperite aici după ce constructorul spaniol nu şi-ar fi făcut treaba, conform studiului realizat de IPTANA, iar finalizarea lor ar aduce mai aproape deschiderea circulaţiei pe lotul 2 din această autostradă.

Veste bună pentru şoferi, au început primele lucrări de remediere a deficienţelor care au fost descoperite în raportul preliminar al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum de la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, întocmit de către IPTANA. În urma acestuia s-a constatat o funcționare defectuoasă a „aparatelor de reazem” de la Podul peste râul Mureș, acestea fiind ieșite în afara marginii plăcii metalice, către râu.

Pentru remedierea lor, CNAIR SA a semnat contractul „Repoziționare/înlocuire aparate de reazem la Pod pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, km 69+105, peste râul Mureș”, cu Societatea Tkt Tehnologii Si Tensionari In Constructii SRL, valoarea contractului fiind de 280.000,00 lei fără TVA.

Ei bine, lucrarea a fost pornită! A fost emis ordinul de începere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul constructorului, lucrările fiind acum în plină desfăşurare. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este de 20 de zile în condiții meteo favorabile.

CNAIR a semnat contractul pentru Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de artă proiectate și executate în cadrul contractului “Proiectare și Execuție Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361”, având o durata de 90 de zile de la data de începere a contractului. În data de 9 decembrie 2019, a fost transmis de către IPTANA raportul final de realizare „Expertiză Tehnică a lucrărilor de drum proiectate și executate”. În prezent, CNAIR analizează documentul și așteaptă raportul final al expertizei tehnice a lucrărilor de artă.

„În funcție de concluziile și recomandările rapoartelor finale ale expertizelor, CNAIR va lua o decizie privind finalizarea lucrărilor rămase de executat, în regie proprie sau prin contractarea lor”, a anunţat Compania de Drumuri.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

11 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

13 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

14 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

14 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

14 ore ago