Social

Pompierii din Timiș au salvat 125 de persoane din incendii, în luna noiembrie

Peste 50 de intervenții pe zi au avut cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, în luna noiembrie. În peste 1.500 de misiuni au fost pompierii din Timiș în luna care a trecut. În timpul intervențiilor, pompierii timișeni au salvat 125 de persoane din mijlocul incendiilor, patru animale și bunuri în valoare de peste 9 milioane de lei.

În luna noiembrie, ISU Timiș a desfășurat 1.552 de misiuni, rezultând o medie de 51,73 intervenții pe zi. Pompierii militari au fost solicitați și au intervenit la 330 de situații de urgență, cu o medie de 11 intervenții pe zi, dintre care: 51 de incendii, 38 de incendii de vegetație uscată, 92 acțiuni de protecție, patru intervenții de asanare muniție rămasă neexplodată, patru salvări de animale și 141 alte misiuni specifice (inundații, ventilare încăperi/spații, asigurare măsuri specifice la evenimente publice etc.).

„Principalele cauze care au dus la producerea incendiilor au fost: instalații electrice defecte sau cu improvizții – 21 de cazuri; sisteme și mijloace de încălzire defecte/improvizate/nesupravegheate – 8 cazuri; fumatul în locuri nepermise/neprotejate corespunzător – 6 cazuri; foc deschis în spații deschise – 5 cazuri; coș de fum necurățat sau defect – 4 cazuri; alte cauze – 7 cazuri”, transmit reprezentații ISU Timiș.

Pe timpul intervențiilor pompierilor timișeni au fost salvate 125 de persoane, patru animale și bunuri în valoare de aproximativ 9.359.000 lei.

În luna noiembrie, echipajele SMURD au răspuns și au intervenit la 1.222 de solicitări, o medie de 40.73 de intervenții pe zi, pentru acordarea primului ajutor medical de urgență la 1.179 de solicitări, descarcerare/degajare persoane – 4 solicitări, și 39 alte intervenții.

Echipajele SMURD au asigurat asistență pentru 1.216 persoane, dintre care 1.103 adulți și 113 copii, iar 982 persoane au fost transportate la spital, dintre care 879 adulți și 103 copii.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

7 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

7 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

13 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

14 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

16 ore ago