Opinii

Vin meritocraţii! Noua „stea” a PNL Timiş, Cosmin Buboi, între Primăria Săcălaz şi funcţia de a-şi controla propria afacere

Atenţie, un desant de „meritocraţi”, unul şi unul, promoţia Nicolae Robu, este pregătit să aterizeze pe funcţiile din „deconcentrate” păstorite de „incompetenţii” PSD-işti. Astăzi, despre un membru al acestui „desant” sau, dacă vreţi, al „echipei câştigătoare”, atât de mult clamate de liderul PNL Timiş.

Imediat după turul II al alegerilor prezidenţiale, mai-marele PNL-iştilor din Timiş, Nicolae Robu, se plângea că în filială nu există o foarte mare „sete de funcţii”, oamenii preferând să-şi vadă de afacerile lor. El a găsit şi criteriile după care un liberal din Timiş poate fi promovat: „Asta înseamnă competență, asta înseamnă cinste, corectitudine, integritate, loialitate, dedicare.” Ei bine, când enumera aceste criterii, în mod sigur, Robu avea în faţă chipul noii “stele” a PNL Timiş, Cosmin Ligius Buboi. Adică, unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai lui Robu, despre care se spune că ar fi un fel de Ionuţ Nasleu “reloaded”.

În afară de faptul că e un fidel al lui Robu, foarte multe lucruri nu se ştiu despre el. Meritocrat prin excelenţă, Buboi a avut nevoie „doar” de 37 de ani pentru a-şi termina liceul şi obţine Bacalaureatul. Cine ştie, poate a considerat că „şcoala vieţii” e mult mai importantă. Sau poate e un „fanatic al muncii”, precum şeful său, şi din fragedă adolescenţă a avut treburi mai importante decât şcoala. Având aceste calităţi, protectorul său s-a gândit că Buboi ar fi omul potrivit pentru funcţia de preşedinte al CA la STPT (RATT). Acolo unde şi-a demonstrat loialitatea, „executându-l” în doi timpi şi trei mişcări pe managerul de la acea vreme, Sorin Supuran. Acesta din urmă era acuzat de „deviaţionism” de la linia „robuliană” a PNL Timiş.

La începutul lunii noiembrie, în plină campanie electorală, Buboi a fost a lansat oficial candidat al PNL la Primăria Săcălaz. Şi asta în cadrul unei chermeze, printre fripturi şi sticle de vin, cu sute de invitaţi, la loc de frunte fiind, evident, Nicolae Robu. Problema este că inclusiv Buboi e conştient că în Săcălaz nu sunt chiar aşa mulţi fraieri care să-i dea primăria pe mână. Astfel că a început să-şi caute un locşor mai călduţ. Că doar – „ciocu’ mic!” –  a venit Guvernul Orban la putere. Şi prima funcţie pe care i s-a pus pata a fost, nici mai mult nici mai puţin, decât aceea de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Fac aici o paranteză pentru a menţiona că el are o firmă de transport cu câteva camioane. Ca atare, Ministerul Tranporturilor i se potrivea ca o mănuşă, fiindcă se ocupă de… transporturi. Apropiaţii i-au spus să-şi bage minţile (sau altceva) în cap şi să se reorienteze spre altceva.

Şi asta a făcut, punând ochii pe Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Timiş. Adică instituţia care ar trebui să-i controleze şi lui afacerea. Nicio incompatibilitate, nu-i aşa? Problema este că postul este ocupat de un membru ALDE, partid care a plecat de la “măcelaria” PSD la cea a PNL. Iar printre “ciolanele” pe care ALDE nu le-ar vrea scăpate se numără şi funcţia amintită. Acum să vedem ce forţă are Robu şi dacă reuşeşte să-i deblocheze acest scaun. Dacă nu, există ca rezervă şefia Inspectoratului Judeţean de Construcţii, instituţie care a amendat primăria lui Robu de mai multe ori. Că doar omul e polivalent, dacă vrea poate să conducă şi Direcţia de Sănătate!

Ce-o fi, om vedea! Dar e foarte relevant acest caz Buboi pentru a înţelege cum “incompetenţii” PSD sunt schimbaţi de “meritocraţii” PNL. Asta ca să nu merg mai departe şi a face o paralelă între Buboi şi cei care conduceau pe vremuri PNL Timiş. Ar fi de râs, dacă nu ar fi foarte trist…

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

O oră ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

3 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

3 ore ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

5 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

5 ore ago