Administratie

Aquatim a atras investiţii europene în valoare de peste 356 de milioane de euro

Operatorul regional de apă şi canalizare din Timiş, societatea Aquatim a reuşit să realizeze în ultimii ani investiţii din fonduri europene de 356 de milioane de euro, din care 261 de milioane au fost nerambursabile. De asemenea, din surse proprii au fost investite în doi ani 13 milioane de euro.

La finalul anului 2019, în aria de operare a societății de apă și canalizare Aquatim sunt 55 de primării (unitați administrativ-teritoriale – UAT-uri), care cuprind 128 de localități. Tarifele practicate sunt printre cele mai mici din România, adică 3,80 lei metru cub, iar la canalizare 3,79 lei metru cub.

Din sursele proprii ale societăţii au fost finanțate extinderi și reabilitări rețele apă-canal în Timișoara și în mai multe localități din Timiș în valoare de 20.345.425 lei. În 2019 au fost demarate din fonduri proprie investiţii în valoare de 19.245.784 lei: extinderi și reabilitări de rețele apă-canal în Timișoara și în alte localități, dar şi lucrări de preluare și acumulare ape pluviale de urgență. În total, în 2018 -2019 investițiile din surse proprii ale Aquatim s-au ridicat la peste 59 de milioane de lei, aproximativ 13 milioane de euro.

Proiecte din fonduri europene nerambursabile în perioada 2000 -2019 s-au ridicat la 356 de milioane de euro, din care 261 milioane de euro nerambursabili. Cei mai mulţi bani au venit pe Programul Operaţional Sectorial Mediu, 118 milioane de euro, respectiv Programul Operaţional Infrastructură Mare, cu 180 de milioane.

Pentru următorul ciclu de finanţare sunt prevăzute alte noi investiţii, în valoare de 135,6 milioane de euro, fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. De asemenea, sunt vizate investiţii de 20,7 milioane de euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local, respectiv 20,5 milioane din cofinanţare aparţinând Aquatim.

Societatea Aquatim furnizează servicii de alimentare cu apă şi de canalizare în Timişoara şi mai multe localităţi din judeţul Timiş. Activitatea din judeţ este coordonată de sucursalele din oraşele Buziaş, Deta, Făget, Jimbolia şi Sânnicolau Mare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

2 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

2 ore ago

Elena Lasconi – Singura opțiune de încredere pentru o România pentru toți

În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 22 noiembrie 2024

Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…

2 ore ago

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

16 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

17 ore ago