Politica

Primarii “rebeli” din PNL Timiş nu-i cer demisia lui Nicolae Robu, dar aşteaptă o decizie de la acesta

Aşa-zişii primari rebeli nu profită de situaţia ingrată în care se află preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie. Ei anunţă că nu-i cer demisia lui Robu din funcţie, dar consideră că acesta trebuie să ia o decizie privind situaţia în care se află.

La finalul săptămânii trecute, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, le-a trimis o scrisoare primarilor liberali din judeţ, prin care dă unele explicaţii referitoare la situaţia în care se află. Respectiv, aceea de trimis în judecată de DNA pentru vânzarea ilegală a două imobile din patrimonial primăriei. Dincolo de teoria conspiraţiei expusă în scrisoare, potrivit căreia ar exista un fel de ocultă care l-ar vrea îndepărtat din scaunul de primar, deşi este mega-cinstit, Robu a vorbit şi despre viitor.

„Nu știu ce va face PNL (…) Dar dacă PNL va decide că nu pot candida în numele PNL, eu voi părăsi partidul, cu mare durere în suflet – dar dragoste cu de-a silă nu se poate, după cum bine se știe –  și voi candida independent și asta indiferent pe cine va desemna PNL candidat sau PNL+USR+PLUS, cum se vorbește. Și vom vedea ce-o ieși!”, a scris Robu.

De menţionat că, potrivit criteriilor de integritate ale PNL, Robu n-ar mai avea voie să candideze pe lista partidului, după ce a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Aşa cum se ştie, în PNL Timiş există peste 20 de primari, care fac opoziţie la Robu. Prin vocea lui Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi, aceştia arată că soluţia ieşirii din această situaţie se află chiar în mâinile lui Robu.

“Noi nu-i cerem demisia. Eu chiar sunt convins că e nevinovat. Sunt convins că n-are nimic de-a face cu vânzarea celor două imobile, cel mai probabil a semnat ca primarul, cum se spune. Pe de altă parte, cred că dl. Robu trebuie să ia singur o decizie în situaţai dată. Cât ar fi de nevinovat, cred că aduce un mare prejudiciu de imagine partidului în acest caz”, a declarat Nica pentru deBanat.

În cazul în care Nicolae Robu nu va lua o decizie, ar trebui să se pronunţe conducerea centrală a partidului vizavi de această situaţie, a mai spus el. „Trebuie să se stabilească la nivel central dacă acele criterii de integritate rămân valabile sau renunţăm la ele. Şi, cu această ocazie, şi la principii”, a mai spus Nica.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

2 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

3 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

3 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

4 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

4 ore ago