Sport

Primele medalii pentru Masters Timișoara într-un puternic concurs din Ungaria

O echipă a Clubului de Înot MASTERS Timișoara a participat la concursul de înot pentru adulți (înot masters), organizat în 18 ianuarie, în orașul Szentes (Ungaria), primul desfășurat în acest an.

La competiție, care s-a desfășurat în bazin olimpic (50 m/10 culoare), au participat aproape 300 sportivi din patru țări: România, Serbia, Slovacia și Ungaria, independenți sau afiliați la cele 59 cluburi reprezententate.

Numărul mare de participanți este legat de aniversarea a jumătate de secol de înot masters în Ungaria. Faptul că această țară are cel mai număr de practicanți adulți de înot din Europa Estică (relativ la nr. de locuitori) este o consecință a numărului mare de bazine construite de statul maghiar în ultimii treizeci de ani.

În programul concursului au fost incluse atât probe de rezistență (1.500 m liber), cât și probe de sprint (50 m toate procedeele). Dificultatea concursului constă nu doar în lungimea probei de rezistență, ci și în faptul că desfășurarea are loc imediat după sărbătorile de iarnă, pregătirea sportivilor fiind, în această situație, afectată.

De menționat faptul că la proba de 1.500 m liber, deoarece nu apare în programul altor competiții din Ungaria, au fost decernate titluri de campion național.

Echipa Clubului de Înot MASTERS Timișoara a fost formată din cinci sportivi, cu vârstele cuprinse între 48 și 60 de ani: Ana Dragodan (grupa de vârstă 45+), Mihai Lisețchi (60+), Monica Szilasi (45+), Eleonora Tarța (55+) și Ildiko Tălîngă (55+).

În total, la acest concurs, Clubul de Înot MASTERS a obținut zece locuri pe podium:

– 4 locuri întâi: Mihai Lisețchi – 2, Eleonora Tarța – 1 (1.500 m fiind probă de campionat național) și Ildiko Tălîngă – 1;
– 3 locuri doi: Mihai Lisețchi – 1 și Ildiko Tălîngă – 2;
– 3 locuri trei: Mihai Lisețchi – 1, Eleonora Tarța – 1 și și Ildiko Tălîngă – 1.

Cei mai activi dintre sportivii clubului “MASTERS Timisoara” au fost Ildiko Tălîngă, la femei, și Mihai Lisețchi, la bărbați, care, pe parcursul concursului, au participat la cinci probe individuale, câștigând fiecare câte patru medalii.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport că amatori, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârsta: 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârsta peste 100 de ani.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

16 minute ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

9 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

15 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

17 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

18 ore ago

Doamnele pilot de raliu închid parcarea Modex. Gentlemanii motocicliști ies în paradă pe străzile Timișoarei

Femeile pilot de raliu ocupă parcarea Modex. Primăria Timișoara anunță că începând de joi seara…

18 ore ago