O echipă a Clubului de Înot MASTERS Timișoara a participat la concursul de înot pentru adulți (înot masters), organizat în 18 ianuarie, în orașul Szentes (Ungaria), primul desfășurat în acest an.
La competiție, care s-a desfășurat în bazin olimpic (50 m/10 culoare), au participat aproape 300 sportivi din patru țări: România, Serbia, Slovacia și Ungaria, independenți sau afiliați la cele 59 cluburi reprezententate.
Numărul mare de participanți este legat de aniversarea a jumătate de secol de înot masters în Ungaria. Faptul că această țară are cel mai număr de practicanți adulți de înot din Europa Estică (relativ la nr. de locuitori) este o consecință a numărului mare de bazine construite de statul maghiar în ultimii treizeci de ani.
În programul concursului au fost incluse atât probe de rezistență (1.500 m liber), cât și probe de sprint (50 m toate procedeele). Dificultatea concursului constă nu doar în lungimea probei de rezistență, ci și în faptul că desfășurarea are loc imediat după sărbătorile de iarnă, pregătirea sportivilor fiind, în această situație, afectată.
De menționat faptul că la proba de 1.500 m liber, deoarece nu apare în programul altor competiții din Ungaria, au fost decernate titluri de campion național.
Echipa Clubului de Înot MASTERS Timișoara a fost formată din cinci sportivi, cu vârstele cuprinse între 48 și 60 de ani: Ana Dragodan (grupa de vârstă 45+), Mihai Lisețchi (60+), Monica Szilasi (45+), Eleonora Tarța (55+) și Ildiko Tălîngă (55+).
În total, la acest concurs, Clubul de Înot MASTERS a obținut zece locuri pe podium:
– 4 locuri întâi: Mihai Lisețchi – 2, Eleonora Tarța – 1 (1.500 m fiind probă de campionat național) și Ildiko Tălîngă – 1;
– 3 locuri doi: Mihai Lisețchi – 1 și Ildiko Tălîngă – 2;
– 3 locuri trei: Mihai Lisețchi – 1, Eleonora Tarța – 1 și și Ildiko Tălîngă – 1.
Cei mai activi dintre sportivii clubului “MASTERS Timisoara” au fost Ildiko Tălîngă, la femei, și Mihai Lisețchi, la bărbați, care, pe parcursul concursului, au participat la cinci probe individuale, câștigând fiecare câte patru medalii.
Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport că amatori, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârsta: 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârsta peste 100 de ani.
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…