Administratie

Salariile majorate scot din bugetul Primăriei Timişoara aproape o jumătate de milion de euro pentru un singur proiect

Un singur proiect edilitar, pentru construirea unui drum, costă din această lună cu aproape o jumătate de milion de euro mai mult. Semnificativa creştere a apărut ca urmare a majorării salariului minim pe economie, iar proiectul vizează construcţia străzii care va lega Popa Şapcă de Calea Aradului şi strada Oituz.

De la 1,01 millioane la 1,4 milioane de euro creşte devizul de lucrări pentru noua stradă care va apărea în zona unde se află noua sală de sport a Universităţii de Vest, Penitenciarul şi viitorul Campus al Liceului Lenau. În acest sens a fost adoptată o hotărâre de consiliu local, iar motivaţia oferită pentru acest spor imens de resurse pentru acoperirea cheltuielilor aferente investiţiei ar fi majorarea salariului minim din domeniul construcţiilor. Obiectivul de investiţii se referă la ,,Realizarea drumurilor de legătură şi a utilităţilor aferente, între Str. Popa Şapcă, Calea Aradului şi str. Oituz”.

„Sectorul studiat este situat în zona centrală a municipiului Timișoara, în interiorul careului format din strada Oituz, strada Popa Șapcă, Penitenciar și zona de blocuri de pe Calea Aradului. Obiectivul principal al investiției îl constituie realizarea a două străzi principale, respectiv utilitățile aferente acestora, care vor deservi clădirile existente și viitoare de pe platforma noului Campus Universitar Oituz. O stradă parcurge terenul pe direcția est-vest, racordându-se pe partea estică la strada Popa Șapcă, iar la partea vestică la strada Intrarea Doinei (Strada 1) cu o lungime de 276 m. A doua stradă este amplasată pe direcția nord-sud racordându-se la sud la strada Oituz, iar la nord la Strada 1 (Strada 2), cu o lungime de 169 m. Cele două străzi vor fi de categoria a-3-a, cu un carosabil de 7,00 m lățime. Pentru circulația pietonală vor fi prevăzute trotuare. Pe ambele străzi sunt prevăzute lucrări hidroedilitare: alimentare cu apă potabilă și tehnologică, canalizare menajeră și pluvială”, se arată în HCL adoptată.

Iniţial, studiul de fezabilitate estima o valoare a investiţiei de 4.413,083 mii lei (inclusiv TVA). Noua valoarea totală a investiției conform Devizului General este de 6.886,2645 mii lei (inclusiv TVA).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago