Sport

Un jucător nou și o despărțire grea din familia Timișoara Saracens

Dacă la începutul acestui an, Timișoara Saracens a anunțat despărțirea de cinci jucători, dintre care doar doi au contat cu adevărat, astăzi clubul a prezentat și o nouă achiziție. Este vorba despre argentinianul Roberto Edmundo Tejerizo.

Cu câteva selecții în naționala Argentinei și cu meciuri în campionatele din țara natală, Africa de Sud, dar și România, unde a jucat timp de 6 luni la Baia Mare, noul pilier al echipei vine cu o „foame” de trofee. “Sunt foarte bucuros că fac parte din echipa Timişoarei. Are jucători importanţi. Vreau să-mi folosesc experienţa pentru a intra în echipă. E o echipă mare, a fost campioană mereu, perspectivele sunt din cele mai bune. Vreau să ajut formația, iar obiectivul aici a fost întotdeauna campionatul”, a spus Tejerizo, sportiv născut în 18 aprilie 1988.

Despărțirea de un simbol

Cea mai importantă plecare este a lui Vasi Rus. Internaționalul român a câștigat la Timișoara zece trofee, cinci Superligi, 4 Cupe ale României și o Cupă a Regelui. Partea financiară a pus capac jucătorului care s-a gândit să plece încă după retragerea lui Dan Dinu, dar care a mai rămas la greu alături de mai noii sau mai vechii coechipieri. „Sunt puțin emoţionat. Pentru că am petrecut un timp îndelung aici. E un pic mai greu să vorbesc, să mă despart de tot ce înseamnă Timişoara Saracens. Am prins momentele când echipa se chema RCM, UVT, MVT… Am crescut şi am făcut parte din acest grup minunat. Un jucător se poate simţi împlinit când câştigă multe trofee. Lucrând cu oameni fenomenali. Mă refer aici la toate persoanele care în cei zece ani au fost aici. Planurile de viitor sunt legate de familie. Motivaţia vine şi financiar, am 37 de ani. M-aş minţi să spun că încă joc ca la 22-23, iar la vârsta mea este importantă și partea financiară”, a spus jucătorul care la despărțire de club a primit tricoul cu numărul 7, dar și mai multe cadouri cu o simbolistică aparte.

Cele mai frumoase amintiri

„Primele două trofee, veneam cu o foame. Cu Dan Dinu şi echipa de atunci. Era foame de a demonstra lumii rugbyului că nu am venit la Timişoara doar ca nişte mercenari. Pentru că la acea vreme nu erau probleme cu banii. Şi a fost acea finală memorabilă de la Alba Iulia, nimeni nu ne dădea nicio şansă. Dar am reuşit cu domnul antrenor al nostru de atunci, Cosmin Cioriciu să câştigăm Cupa. Apoi campionatul cu Chester Williams. Pierdusem două finale cu Steaua şi m-a afectat asta. Voiam să-mi demonstrez mie, că dacă eşti sportiv profesionist trebuie să câştigi măcar o finală de campionat. Apoi a fost anul 2015, când am câștigat toate trofeele puse în joc. le mulțumesc tuturor celor cu care am lucrat în club, antrenori, directori, manageri, maseori, spectatori, toți sunt importanți pentru mine. Până în vară vreau să uit de sport, familia trebuie să fie acum numărul 1”, a încheiat vădit emoționat Vasile Rus.

Timișoara Saracens și-a reluat antrenamentele de săptămâna trecută, însă 13 jucători, plus antrenorul sunt în cantonament cu naționala mare, iar un alt sportiv este selecționat la reprezentativa sub 20 de ani a țării.

 

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

10 minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

29 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

35 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

2 ore ago