Politica

Mintea cea de pe urmă a liberalilor. Nicuşor Dan, susţinut de PNL la Primăria Capitalei

Veste extrem de proastă pentru PSD şi Gabriela Firea. PNL a încetat să mai caute un candidat la Primăria Bucureştiului în interiorul partidului, urmând să-l susţină pe Nicuşor Dan. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele PNL, Ludovic Orban. Aproape sigur, Nicuşor Dan va candida ca şi independent, susţinut de o largă coaliţie a partidelor de dreapta.

Stăpânirea Gabrielei Firea şi a PSD-ului asupra Capitalei României este pe cale de-a deveni istorie. PNL a încetat să mai caute un candidat în propria ogradă, luând decizia de a-l susţine la Primăria Bucureştiului pe Nicuşor Dan ca şi candidat independent.

“PNL a făcut o amplă cercetare sociologică în București și sectoare. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanție că pot câștiga bătălia cu PSD. Vă anunț că în urma discuțiilor cu Nicușor Dan, care au vizat problematica Bucureștiului, am luat decizia de a îl propune pe Nicușor Dan candidat la primăria Capitalei susținut de PNL. Obiectivul nostru fundamental este de a asigura o guvernare locală a Bucureștiului care să ofere soluții care stau în picioare pentru problemele majore ale Bucureștiului, de la trafic la poluare. Sunt convins că Nicușor Dan e cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: eliberarea Bucureștiului de sub domnia despotică a PSD și de a asigura o bună guvernare a Bucureștiului”, a declarat Ludovoic Orban, într-o conferinţă de presă.

De menţionat că Nicuşor Dan avea deja sprijinul USR Bucureşti şi se afla într-.o competiţie internă USR-PLUS cu Dan Voiculescu, propunerea partidului lui Dacian Cioloş. Cel mai probabil, Voiculescu îşi va retrage candidature. De asemenea, cu mai mult timp în urmă, prin vocea preşedintelui Eugen Tomac, PMP a anunţat că va sprijini pentru Primăria Capitalei un unic candidat al partidelor de dreapta.

 

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago