Primăria Timişoara

Nicolae Robu are păreri diferite faţă de statistici: „Să spui că 350.000 turiști vin anual în Timișoara doar pentru business este ridicol”

Vechea idee a grupurilor de turişti asiatici care vizitează Timişoara revine în discursul primarului Nicolae Robu. El contrazice ideea că sute de mii de asemenea turişti vin în oraşul de pe Bega doar pentru turism de business.

Răspunsul care includea şi analiza turistică realizată de primar a venit în cadrul dezbaterii publice asupra viitorului buget al oraşului, după ce reprezentanţii Horetim au făcut o serie de cereri către municipalitate, referitor la dezvoltarea turismului local, cu sprijinul instituţiei. Ei spun că Timişoara este total goală la sfârşit de săptămână şi de sărbătorile legale, iar autorităţile ar trebui să facă ceva pentru a ţine inclusiv timişorenii în oraş pentru a-şi cheltui banii, doar că ei nu prea au ce face aici în acele zile.

„În weekend și în perioada sărbătorilor legale, orașul este pustiu. Este nevoie de mai multe evenimente culturale în weekend pentru a crea un flux mai mare de turiști, dar și pentru ca localnicii să nu mai plece din oraș, ci să-și cheltuiască banii aici. De asemenea, ar trebui făcut ceva astfel încât să nu mai avem trei, patru festivaluri în același timp, cum s-a întâmplat anul trecut. Totodată, ar trebui gândite baze de recreere, astfel încât cetățenii orașului să nu mai plece la Mako sau la Oradea, dar și strategii de atragere a turiștilor din Serbia”, a spus reprezentantul Horetim.
Sugestia lansată l-a făcut pe Robu să răspundă, insistând că instituţia nu ar bani şi nici nu poate obţine asemenea fonduri, pentru că nu ar fi staţiune turistică.
„Vestea bună este că sunt arătate, am avut discuții private, de a realiza în Timișoara peste tot ce există în această parte a Europei, peste cele din Ungaria, un aquapark”, a spus primarul.

De asemenea, ideea oraşului gol în weekend nu i-a fost pe plac, el insistând că turismul de business este doar o parte mică, nu principală din turismul total local.

„Să spui că 350.000 turiști vin anual în Timișoara doar pentru business este ridicol. Sunt o persoană care umblă foarte mult prin oraș. În ultimii doi ani, am văzut nenumărate grupuri de asiatici. Acesta este semnul că orașul începe să conteze pe partea de turism, vin japonezi, vin coreeni. Ei vizitează oraşele din zonă, dar opresc şi la Timişoara. Trebuie să fim realiști, nu avem ce să le oferim doar în Timișoara sejururi lungi, dar turismul adevărat a crescut foarte mult, nu cel de business. Acela a crescut odată cu dezvoltarea economică a orașului”, a mai anunţat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

8 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

10 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

11 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

12 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

12 ore ago