Vechea idee a grupurilor de turişti asiatici care vizitează Timişoara revine în discursul primarului Nicolae Robu. El contrazice ideea că sute de mii de asemenea turişti vin în oraşul de pe Bega doar pentru turism de business.
Răspunsul care includea şi analiza turistică realizată de primar a venit în cadrul dezbaterii publice asupra viitorului buget al oraşului, după ce reprezentanţii Horetim au făcut o serie de cereri către municipalitate, referitor la dezvoltarea turismului local, cu sprijinul instituţiei. Ei spun că Timişoara este total goală la sfârşit de săptămână şi de sărbătorile legale, iar autorităţile ar trebui să facă ceva pentru a ţine inclusiv timişorenii în oraş pentru a-şi cheltui banii, doar că ei nu prea au ce face aici în acele zile.
„În weekend și în perioada sărbătorilor legale, orașul este pustiu. Este nevoie de mai multe evenimente culturale în weekend pentru a crea un flux mai mare de turiști, dar și pentru ca localnicii să nu mai plece din oraș, ci să-și cheltuiască banii aici. De asemenea, ar trebui făcut ceva astfel încât să nu mai avem trei, patru festivaluri în același timp, cum s-a întâmplat anul trecut. Totodată, ar trebui gândite baze de recreere, astfel încât cetățenii orașului să nu mai plece la Mako sau la Oradea, dar și strategii de atragere a turiștilor din Serbia”, a spus reprezentantul Horetim.
Sugestia lansată l-a făcut pe Robu să răspundă, insistând că instituţia nu ar bani şi nici nu poate obţine asemenea fonduri, pentru că nu ar fi staţiune turistică.
„Vestea bună este că sunt arătate, am avut discuții private, de a realiza în Timișoara peste tot ce există în această parte a Europei, peste cele din Ungaria, un aquapark”, a spus primarul.
De asemenea, ideea oraşului gol în weekend nu i-a fost pe plac, el insistând că turismul de business este doar o parte mică, nu principală din turismul total local.
„Să spui că 350.000 turiști vin anual în Timișoara doar pentru business este ridicol. Sunt o persoană care umblă foarte mult prin oraș. În ultimii doi ani, am văzut nenumărate grupuri de asiatici. Acesta este semnul că orașul începe să conteze pe partea de turism, vin japonezi, vin coreeni. Ei vizitează oraşele din zonă, dar opresc şi la Timişoara. Trebuie să fim realiști, nu avem ce să le oferim doar în Timișoara sejururi lungi, dar turismul adevărat a crescut foarte mult, nu cel de business. Acela a crescut odată cu dezvoltarea economică a orașului”, a mai anunţat Nicolae Robu.
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…