Administratie

Nicolae Robu dat de gol de ministrul Transporturilor. Singurul absent la întâlnirea Alianţei Vestului a fost primarul Timişoarei

Vineri, Nicolae Robu spunea că nu a participat la întâlnirea Alianţei Vestului de la Cluj cu ministrul Transporturilor, dar că va stabili o discuţie similară la Timişoara, unde va veni şi partea arădeană. Potrivit lui Robu, la întâlnire n-a fost nici primarul Aradului, fiind discutate probleme strict legate de Oradea şi Cluj. Ministrul Lucian Bode îl contrazice.

Discuţiile Alianţei Vestului, organizaţia primarilor din marile oraşe din această parte a ţării, au avut loc la Cluj cu ministrul transporturilor. Nu în componenţă completă şi doar pentru a discuta problemele legate de Cluj şi Oradea, spunea Nicolae Robu. El a fost dat de gol chiar de colegul său de partid, ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Acesta a prezentat lista participanţilor, dar şi a proiectelor aflate pe agenda discuţiilor. Şi, surpriză! La Cluj a fost şi primarul Aradului, Călin Bibarţ, singurul absent fiind chiar Robu. Mai mult, spune Bode, pe lista proiectelor care ar fi trebuit discutate se aflau şi Drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN69, Autostrada Timișoara – Moravița!

„În cadrul întâlnirii au fost prezentate stadiile în care se află proiectele de infrastructură prioritare pentru dezvoltarea Vestului României, precum și soluțiile ce pot fi implementate pentru accelerarea realizării acestora. În acest sens cei prezenți au discutat despre proiecte de infrastructură, precum: Autostrada Brașov – Cluj – Borș tronsoanele Nădășelu- Suplacu de Barcău și Suplacu de Barcău – Borș, Varianta de ocolire Zalău, Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca- Oradea- Episcopia Bihor, Tunelul rutier la profil de autostradă în zona Meseş, Drumul Transregio Feleac TR35, Legătura Centura Oradea (girație Calea Sîntandrei) – Autostrada A3 (Biharia), Drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN69, Autostrada Timișoara – Moravița, Drumul Expres Arad – Oradea”, a declarat Bode.

Oficialul liberal a felicitat Alianţa Vestului, cea care, de fapt, încă nu există şi oficial, spunând că este o iniţiativă excelentă.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

6 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

10 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

12 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

12 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

13 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

13 ore ago