Politica

Nicolae Robu dixit: Timişoara are mare nevoie de alegeri anticipate

Dacă nu se vor putea organiza alegeri anticipate, Timişoara nu va putea beneficia de anumite lucruri, este opinia exprimată de Nicolae Robu, liderul PNL Timiş. Guvernul actual are puteri limitate şi până nu va avea majoritatea necesară, asigurată prin scrutinul atât de mult dorit, situaţia nu se va rezolva, mai spune acesta.

Nicolae Robu insistă asupra ideii de anticipate şi spune că partidul pe care-l conduce nu este vinovat pentru faptul că forţa politică aflată la putere până de curând nu a ştiut să profite de majoritatea incredibilă de care a beneficiat.

„Este evident că nu putem avea o guvernare care să-şi atingă ţintele fără o majoritate, doar cu susţinere conjuncturală, motivată de diverse pretenţii. Avem nevoie de o reprezentare în acord cu voinţa poporului român. Nu suntem de vină că cei ce au primit încredere şi au avut o asemenea majoritate şi-au bătut joc de această încredere. S-a ajuns la aşa o situaţie inversă. Alegerile sunt singura soluţie ce ar permite funcţionarea în normalitate. Ar fi păcat ca un număr de luni să avem actuala situaţie politică. Guvernul încearcă şi acum să rezolve problemele, dar puterea lui e limitată. Am avea nevoie de lucruri în Timişoara, care nu se pot întâmpla pentru că prerogativele acestuia sunt restrânse”, susţine şeful PNL Timiş.

Robu spune că nu e corect ca un partid să boicoteze realizarea anticipatelor şi că el face politică pentru popor, aşa cum a fost întotdeauna.

„Adversarii noştri vor boicota şedinţa de votare a cabinetului. Eu nu fac campanile electorală, îmi văd de treabă, ca şi în ultimii opt ani. Îmi asum să fac politică aşa cum simt eu că e onest să faci politică, în raport cu cetăţenii, pentru că politica se face pentru cetăţeni, nu în scop personal”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

4 minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

17 minute ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

21 de minute ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

24 de minute ago

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa.…

60 de minute ago

Echipa de minibaschet a Școlii Gimnaziale nr. 24 din Timișoara calificată la etapa finală a competiției național Cupa Campionii Viitorului ediția I

Sâmbătă, 18 mai 2024, a avut loc etapa interjudețeană de minibaschet mixt clasele III-IV ”Cupa…

2 ore ago