Klaus Vaterland

Nicolae Robu și-a dat marama pe față

Dacă mă simțeam cu musca pe clăbăț, când presa întreba cum de PNL achiziționează primari PSD în ciuda unor porunci date de la centru să nu se mai facă așa, Nicolae Robu fiind, aș fi răspuns așa: „Centru vorbește? Păi ei nu adună parlamentari de prin toate găurile de șarpe social-democrate?” Sau: ”Oameni buni, vreți să scăpați de PSD măcar următorii patru ani de guvernare? Vreți să nu mai aibă atâția primari și atâția parlamentari după viitoarele alegeri? E, atunci să facem să fie bine, să le luăm primarii pentru a ne atinge importantele obiective cu care defilăm, printre care salvarea țării de coronavirusul ăsta politic”. Dacă zicea așa, Nicolae Robu avea o șansă să fie înțeles. Poate că ar fi existat liberali care să admită că nu e oribil de rău să te asiguri prin toate metodele că va fi bine pe viitor, că poate dăm totuși un reset țării, și că degeaba vei fi curat din punctul de vedere al eticii politice dacă faci sluj în continuare la o guvernare PSD populistă și antieuropeană. N-ar fi fost Nicolae Robu un Făt Frumos din Spume, dar ar fi fost, oricum, mai credibil.

Dumnealui ce-a făcut? A zis că va lua primari PSD dacă acei edili sunt performanți. Buuuun, deci meritocrație, clar! Dar dacă codul etic impus de conducerea centrală a partidului zice că nu se racolează pesediști ca să vadă lumea diferența dintre cele două foste formațiuni colege din USL, atunci omul s-a gândit să rezolve cumva problema. Adică acei primari vor fi puși să își dea demisia. Nu mai pierd mandatul administrativ, că e prea scurt timpul până la viitoarele alegeri locale, și apoi, ca independenți, lacrimă de curați ideologic, chiar spălați pe creier, vor intra în PNL doar cu zestrea lor meritocratică. Stimați liberali și liberale, ce ziceți de raționamentul lui Nicolae Robu? Da, cum e?… spuneți, nu vă rușinați… exact.. comportament de pe-se-dist!

Liviu Dragnea făcea la fel. Nu lua Belina de la stat, ci o dădea la consiliul județean, ca apoi administrația teleormăneană să o dea la Tel Drum. Cu legile justiției cum făcea? Citea o recomandare a Uniunii Europene – uniune de care i se rupea cât o vagă durere colonorectală – constata că Bruxelles-ul vrea confort pentru deținuți sau recurs compesatoriu în zile libere de pușcărie și ce făcea? Schimba legea ca el și alții să scape de pușcărie. Când acestor mizerii i se opunea cineva, să zicem Laura Codruța Kovesi, nu stătea mult pe gânduri. Punea slugile cu carte să găsească soluții de genul celei găsite de Nicolae Robu. Și Liviu Dragnea a găsit „independenți” din ăștia pentru a-și face treaba, doar Curtea Constituțională e liberă și echidistantă ca pasărea cerului, nici rahat n-au mâncat, nici gura nu le miroase a latrină.

Însă primii care ar trebui să fie deranjați de mentalitatea președintelui PNL Timiș sunt șefii de organizații din unitățile administrative cu primari PSD atât de „performanți” încât Nicolae Robu nu se mai poate abține să-i racoleze. Poate că de la oraș nu toți văd cum merg lucrurile la țară. Ca șef de organizație liberală comunală ai toate șansele să fi trăit un coșmar cu primarul PSD. Umilințe, scandaluri, amenințări poate, în funcție de cât de baronaș se credea respectivul primar. Păi cum să-i spui liberalului ăluia care ți-a ținut organizația vie ani de zile la greu, a luptat cu ai lui Dragnea când ei făceau ce voiau (căci puteau), să-l anunți prin presă că de mâine nu se mai pune problema să candideze el, că vine „independentul” de la PSD să îmbrace tricoul galben al PNL. Și nu vine singur, ci cu toată echipa, că atunci e el mare meșter când are toată gașca cu el. Te mai bagi la o astfel de muncă acolo unde și-așa e greu să găsești oameni? De ce nu se duce el la PSD, că și-așa e performant?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

5 minute ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

2 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

5 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

5 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

6 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

6 ore ago