Politica

Nicolae Robu vrea stabilitate: sunt prea multe alegeri

Nicolae Robu nu mai „vrea” prea multe alegeri, fie parlamentare, prezidenţiale sau locale. Astfel de scrutinuri perturbă activitatea unei comunităţi, pentru că rezultatele obţinute de partide schimbă modul în care acea comunitate funcţionează.

Sunt prea multe zile cu alegeri, spune liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, iar în aceste condiţii susţinerea în paralel a alegerilor locale şi a celor generale e cea mai bună soluţie. De fiecare dată când configuraţia politică se schimbă sau se organizează o campanie electorală, lucrurile se schimbă în comunitatea unde au loc, a mai spus acesta.

„Toate alegerile perturbă viaţa comunităţii, nu se mai întâmplă lucrurile ca şi până atunci. Noi am ajuns să avem tot timpul alegeri. Sunt şase runde de alegeri pe o legislatură, este foarte mult”, spune Robu.

Anul 2024 va fi maximul din acest punct de vedere, unul special, în care se va alege în acelaşi an cam tot te se poate vota.
Referitor la alegerile locale din acest an, Nicolae Robu spune că la acest scrutin prezenţa la vot va fi una mai ridicată decât la precedentul. Inclusiv partidele văd un interes mai ridicat, iar activitatea desfăşurată este deja pe măsură. Totuşi, deşi lupta se anunţă mai plină de viaţă în acest scrutin, liderul PNL vrea să arate că nu e afectat de aceasta.

„Probabil că prezenţa la vot o să fie mai numeroasă la aceste alegeri, acum e mai interesantă campania. Vom vedea dacă voi trece de 50% sau va fi un al doilea tur. Pe mine nu m-a preocupat nicio dată cu cine mă confrunt, să nu fie receptată această afimaţie ca şi o aroganţă, am 30 de alegeri la activ, nu m-au preocupat niciodată contracandidaţii. Poate câteodată am răspuns acestora, când m-au obligat să le dau replică. Nu vreau să evaluez eu adversarii acum. Într-adevăr, văd o emulaţie mai mare la aceste locale. Vor vedea cetăţenii cine e mai bun. Un candidat trebuie să vină cu ce realizări a avut el, inclusiv vârsta contează”, a spus Robu, referindu-se la experienţa profesională a candidaţilor şi la realizările acestora.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

O oră ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

4 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

4 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

7 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

9 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

9 ore ago