Administratie

Bătaie pentru pista de biciclete de pe malul Begăi, după ce Nicolae Robu i-a cerut lui Titu Bojin să o preia la Timişoara

Aflată în prag de a deveni a nimănui, pista de biciclete de pe malul Begăi are brusc doi peţitori. Primarul Timişoarei a anunţat că a solicitat oficial să preia administrarea acesteia de la „prietenul” Titu Bojin, mişcare care ar fi declanşat brusc şi interesul instituţiei care a refuzat-o permanent, Consiliul Judeţean.

Ceea ce şeful Direcţiei Apelor Banat, Titu Bojin, a dorit permanent să evite s-a întâmplat. Fostul său coleg de campanie electorală, „Lae” Robu, a făcut cererea care a schimbat totul! Edilul a solicitat oficial ca Primăria Timişoara să preia pista de biciclete de pe malul Begăi, nu doar partea din oraş, ci întreaga lungime, până la graniţa cu Serbia. Cererea oficială, pe hârtie, a fost trimisă în urmă cu câteva zile.

„I-am cerut lui Bojin pista, să fie transferată la Timişoara, ei nu au vocaţia şi resursele pentru administrarea acesteia. Noi asumăm să o întreţinem, o facem din responsabilitate. Nu critic persoane, doar că instituţia are alte prerogative. Nu le ajung banii nici pentru lucrările lor, sunt aceste probleme financiare. De o săptămână am făcut oficial hârtia”, spune Robu.

Când a aflat că, până la urmă, şi Consiliul Judeţean Timiş ar fi cerut acea pistă, după ce un an a refuzat categoric să rezolve problema, primarul Timişoarei e ferm convins că decizia vine în mod sigur pentru a contracara cererea lansată de el. De ce o cere în administrare? Pentru că lumea la el vine să îşi spună ofurile pentru că pista se deteriorează.

„Probabil că după ce a văzut adresa mea, au făcut şi cei de la CJT cererea pentru pistă. Să o preia, nu e nicio problemă, dar să aibă grijă de ea, lumea tot la mine vine când sunt probleme, ei cred că noi o administrăm”, subliniată Robu.

De fapt, administraţia timişoreană habar nu are ce ar însemna administrarea pistei de mulţi kilometri, importantă e primirea ei, pentru că se face pentru cetăţeni, spune primarul.

„Nu am estimat care ar fi suma necesară pentru administrare, dar ştiu că putem duce asta, e pentru cetăţeni făcută”, a încheiat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

9 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

10 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

12 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

13 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

18 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

18 ore ago