Politica

Cătălin Iapă n-ar avea probleme să poarte “ştampila” lui Robu. Marilen Pirtea şi Ben Oni Ardelean nu comentează

În urmă cu o zi, primarul Nicolae Robu a propus, pe „model indian”, ca toţi cei care stau în izolare la domiciliu să fie „marcaţi” cu o ştampilă pe mână. Aflat încă în izolare, fostul consilier personal al primarului Cătălin Iapă spune că nu ar fi nicio problemă să poarte „ştampila” lui Robu. În schimb, deputaţii PNL Marilen Pirtea şi Ben Oni Ardelean, aflaţi în aceeaşi situaţie, refuză să comenteze.

Sâmbătă seara, odihnit fiind, primarului Nicolae Robu i s-a mai năzărit o idee, pe care imediat a transpus-o pe Facebook. Afirmând că a aflat din India, dar poate în subconştient avea şi imaginea unei stele galbene (a lui David) din urmă cu vreo opt decenii, Robu a afirmat că toate persoanele care intră în izolare sau în carantină ar trebui marcate cu o ştampilă pe mână. Printre cei care se mai află încă în izolare se numără şi deputaţii PNL Marilen Pirtea şi Ben Oni Ardelean, precum şi secretarul de stat, Cătălin Iapă, fost consilier personal al lui Robu. Cei trei au participat la şedinţa PNL, la care a fost prezent senatorul Vergil Chiţac, depistat ulterior cu coronavirus.

DeBanat.ro i-a contactat pe cei trei pentru a afla dacă ar fi de acord să fie ştampilaţi, aşa cum fac fermierii cu animalele. Cum era de anticipat, lui Iapă ideea i s-a părut foarte bună.

 “S-a constatat, din păcate, că sunt cazuri de persoane care nu respectă măsura de autoizolare sau, și mai grav, fug din locul de carantină. Cu așa ceva nu e de joacă, trebuie luate măsuri oricât de dure pentru a împiedica răspândirea virusului, iar astfel de oameni iresponsabili sunt adevărate pericole. Eu cred că, stampilarea pe mână, la vedere, poate ajuta la identificarea mult mai rapidă a celor care încalcă regulile și, de asemenea, i-ar face pe cei care vor să iasă din autoizolare să se gândească de două ori înainte să facă asta. Timpurile pe care le trăim impun măsuri excepționale, chiar dacă, la prima vedere ni se par, poate, exagerate, tot ce se dovedește folositor trebuie aplicat, și cu fermitate”, a declarat Iapă pentru deBanat.

În schimb, Pirtea şi Ardelean au refuzat să comenteze într-un fel noua idee izvorâtă din mintea şefului lor de partid.

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

2 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

3 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

7 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

7 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

7 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

7 ore ago