Administratie

Muncipalitatea vrea golirea garajelor propuse spre demolare, chiar dacă proprietarii nu ar avea voie să iasă din casă

Primăria Timişoara pune oamenii să-şi golească garajele în vederea demolării, chiar dacă e în vigoare Starea de Urgenţă şi ieşitul din casă e drastic limitat. Ce vor alege oamenii? Golirea garajelor sau o amendă, „la pachet” cu un eventual virus? Robu spune că pot liniştiţi să golească garajele.

Surpriză pentru locuitorii unor blocuri din zona Soarelui din Timişoara. Acţiunea de demolare a garajelor continuă şi pe vreme de limitare a circulaţiei. Mai mulţi proprietari de asemenea incinte s-au trezit cu afişe lipite pe uşa garajului, prin care erau somaţi să-şi golească proprietatea, în cadrul acţiunii de demolare a acestora şi înlocuire cu ceea ce primarul numeşte parcări moderne, adaptate vremurilor.

Cum e greu de crezut că cineva are un robot care poate să golească spaţiul, oamenii ar trebui să părăsească domiciliul, deşi acest lucru e, în cea mai mare parte, interzis de Ordonanţa Militară nr. 3. E greu de crezut că cineva poate lua în considerare o declaraţie tipizată, pe proprie răspundere, în care scrie loc de plecare domiciliu şi loc de destinaţie garajul din spatele blocului. Desigur, oamenii au reacţionat pe măsură.

„“Primarele” in plină criza epidemiologică se ocupă cu demolarea garajelor. Mă obligă să ies din casă sa îmi golesc garajul deși ordonanța dată ieri zice să nu ieși din casă”, se spune într-o postare pe Facebook, chiar locul preferat de comunicare al celui vizat de mânia cetăţeanului care vrea să respecte legea.

„Am un afiș mare pe garaj, pus acum 2 zile. A fost unul mai vechi pus înainte să înceapă epidemia și l-au actualizat acum 2 zile!”, mai spune cetăţeanul.

Cazul nu este unic, asemenea anunţuri anti Covid 19, au apărut pe garajele mai multor cetăţeni din zona respectivă, ei fiind anunţaţi că garajele vor fi demolate. Chiar dacă virusul cel rău e tot mai prezent prin aer!

La solicitarea debanat.ro referitoare la această problemă, Nicolae Robu a spus că nu au nicio legătură cele două situaţii, iar lucrările trebuie să continue.

„Nu are nicio legătură pandemia cu demolatul garajelor. Noi trebuie să ne vedem de lucru în continuare, toţi cei ce putem lucra, cu respectarea regulilor crizei! În vecinatatea imediată şi cu treabă au dreptul sa iasă. Au dreptul şi să mearga la serviciu şi la cumpărături, la cumpărături de alimente, consumabile de casă, electro-casnice şi medicamente”, am aflat de la Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

7 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

10 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

10 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

12 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

14 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

15 ore ago