Sănătate

Alte nouă decese. În România au murit 469 persoane diagnosticate cu COVID-19

România ajunge la 469 de decese, luni, 20 aprilie, conform Grupului de Comunicare Strategică. Este vorba despre oameni infectați cu COVID-19, care au decedat. În această după-amiază au fost anunţate alte nouă decese.

A murit o femeie de 69 ani din județul Mehedinți, internată în 5 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin – secția pneumologie, transferată în 7 aprilie în secția de boli infecțioase și apoi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova. A fost confirmată cu COVID în 7 aprilie, fiind contact apropiat cu un caz confirmat (la domiciliu). A decedat în 20 aprilie, suferind de boală renală cronică, obezitate și diabet zaharat tip II.

A murit un bărbat de 70 ani din județul Botoșani, internat în 15 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Botoșani, cu atac vascular cerebral ischemic. A avut o internare anterioara, în perioada 29-31 martie pe secția pneumologie a Spitalului Județean Botoșani. A fost confirmată cu coronavirus în 17 aprilie și a decedat în 19 aprilie, suferind de hemoptizii recurente, bronșiectazii, boala Parkinson.

A murit un bărbat de 72 ani din județul Botoșani, internat în 16 aprilie la Spitalul Județean de Urgență, trimis simptomatic de la Centrul de dializă Botoșani. A fost confirmat cu coronavirus în 17 aprilie și a decedat în 19 aprilie, suferind de diabet zaharat tip II, nefropatie mixtă, hidronefroză bilaterală și hipertensiune arterială (HTA).

O femeie de 68 ani din județul Vrancea, internată în secția nefrologie a Spitalului Județean de Urgență Focșani, a fost contact cu un caz confirmat din rândul personalului medical. A fost transferată la Spitalul Adjud – spital suport COVID, în data de 9 aprilie. În 15 aprilie a fost transferată pe secția nefrologie a Spitalului Județean de Urgență Focșani pentru dializă, apoi în Secția de Terapie Intensivă. A fost confirmată în 10 aprilei cu COVID și a murit în 19 aprilie, suferind de boală renală cronică, fiind dializată.

Un bărbat de 64 ani din județul Vrancea, internat în perioada 3-8 aprilie pe secția cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Focșani; este internat în 12 aprilie la Spitalul Monza București pentru boală cardiacă. Confirmat cu COVID în 13 aprilie, a decedat în 19 aprilie, suferind de boală cardiacă.

A murit un bărbat de 76 ani din județul Suceava, internat în 3 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Suceava. A fost depistat cu coronavirus în 12 aprilie și a decedat în 18 aprilie, suferind de HTA, melanom operat cu metastaze cerebrale și pulmonare.

A murit un bărbat de 79 ani din județul Suceava, internat în 14 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Suceava – secția neurologie. Confirmat cu COVID în 15 aprilie, a decedat în 19 aprilie, suferind de atac vascular cerebral ischemic și hemiplegie dreaptă.

A murit un bărbat de 72 ani din județul Constanța, internat în 1 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, confirmat cu COVID în aceeași zi. A decedat în 19 aprilie, suferind de diabet zaharat tip II și HTA.

O femeie de 67 ani din județul Sibiu, care în 18 aprilie se prezintă la Urgențe, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu cu dispnee, a fost confirmată cu COVID în 19 aprilie, decedând în aceeași zi. Avea comorbidități: HTA, mastectomie stângă și tiroidectomie totală.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago