Nevoia acută de materiale medicale, de protecţie a personalului, dar şi de sprijin a bolnavilor de coronavirus, dublată de o lipsă la fel de acută de asemenea materiale, a dus la crearea de către un grup de câteva zeci de voluntari a unei platforme online, , unde să se poată întâlni cererea şi oferta de asemenea produse, extrem de necesară în această perioadă.
Majoritatea voluntari timişoreni, provenind din cele mai diferite domenii ale vieţii sociale sau economice, au pus la punct acest proiect, disponibil la adresa www.rosurse.ro, pentru a ajuta mediul medical, aflat în nevoie în această perioadă.
„Platforma ROSurse.ro își propune să vină în ajutorul instituțiilor și cadrelor medicale în contextul situației CoVid-19 prin facilitarea contactului cu producători de echipamente medicale și de protecție. Proiectul este susținut de o echipă de voluntari din diverse domenii de activitate care fac eforturi pentru a centraliza în cadrul platformei atât furnizori de materie primă sau materiale specifice, cât și producători și beneficiari finali, fie aceștia cadre medicale sau spitale”, aflăm despre proiectul lansat.
Fie că e vorba de unităţi medicale în mod direct, de autorităţi sau asociaţii de specialitate, proiectul platformei poate oferi un mod util de a gestiona existenţa resurselor. Sunt promovate atât donaţiile, dar se doreşte a fi şi un instrument util în cunoaşterea ofertei de materiale medicale exitente acum pe piaţa românească, la producători sau furnizori.
„ROSurse.ro a fost creată pentru a veni în sprijinul Unităților medicale, Asociațiilor din Spitale și al Autorităților din România pentru a gestiona criza determinată de lipsa echipamentelor de protecție împotriva virusului SARS – COV2. ROSurse.ro facilitează colaborarea între Furnizori, Producători și Beneficiari de echipamente medicale de protecție si prevenție pentru a ajuta instituțiile în lupta cu CoVid-19! În condițiile actuale, informația nu poate fi găsită într-o singură sursă, situație care necesită centralizarea datelor și a resurselor într-o singură platformă. Facilitarea are în vedere, în principiu, realizarea de donații având ca obiect orice resurse și echipamente medicale de protecție, dar și facilitează vizibilitatea celor care vând astfel de echipamente. Accesul și utilizarea platformei sunt gratuite, utilizarea în alte scopuri decât cele menționate fiind strict interzisă”, mai anunţă iniţiatorii.
Noua platformă lucrează în colaborare cu altele similare, un exemplu în acest sens fiind https://thefutureisnow.ro/, aici spitalele care au necesităţi de achiziţii sunt grupate pe judeţe, iar fiecare spital îşi prezintă necesarul de produse medicale
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…