Administratie

La ABA Banat nu e criză de coronavirus. Toată lumea lucrează, dar se păstrează regulile sanitare

Administraţia Bazinală de Apă Banat nu şi-a întrerupt activitatea curentă desfăşurată. În contextul crizei majore determinate de pandemia de Covid-19, ABA Banat, respectând măsurile sanitare și de distanțare socială, impuse de Guvernul României, își desfășoară activitățile de gospodărire a apelor conform regulamentelor şi le asigură locuitorilor protecţia împotriva unor fenomenle hidrologice, dar şi respectarea calităţii apei.

Râurile sunt supravegheate permanent în secțiunile stațiilor hidrometrice de către muncitorii hidrometri, asigurându-se astfel veghea hidrologică (constatarea apariției unor fenomene periculoase pe cursurile de apă).
Lucrările de întreținere și mentenanță a infrastructurii de apărare (diguri, baraje) continuă conform programării din Planul de Gospodărire a Apelor pe 2020, fiind asigurate de personalul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Timiș și Caraș-Severin.
Laboratorul de calitate a apelor ABA Banat, monitorizează în continuare calitatea apei din râurile și lacurile aflate în spatiul hidrografic Banat, precum și a apelor subterane. În această perioadă, echipe de specialiști ai ABA Banat merg pe teren pentru a preleva probe de apă.
Singurul departament cu activitate redusă este Serviciul Avize-Autorizații asigură desfășurarea activității la birou prin minim de personal, prin preluarea documentațiilor necesare avizării / autorizării prin mijloace electronice, pe email: dispecer@dab.rowater.ro, avize_autorizatii@yahoo.com.
„Suntem aici pentru dumneavoastră, ca să garantăm servicii pentru o apă curată, atât de necesară nouă tuturor, și în cantitate suficientă astfel încât să fie asigurat, fără restricții, accesul la apă a populației. Vă încredințăm că, și în aceste momente dificile, toți colegii continuă să-și facă serios treaba, cu aceiași implicare, pentru a veni în sprijinul cerințelor de gospodărire a apelor pe care dumneavoastă ni le înaintați”, a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.
Avizele/autorizațiile de gospodărire a apelor care expiră în această perioadă își prelungesc valabilitatea. Decretul Președintelui României nr. 195/16 Martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României precizează că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență își vor păstra valabilitatea.
Inspectorii Apelor ABA Banat rezolvă doar sesizările ce necesită verificări la fața locului și situațiile de urgență ce pot apărea (poluări accidentale pe ape, accidente la construcții hidrotehnice).
Stadiul lucrărilor de investiții derulate de ABA Banat în această perioadă este verificat de angajații Serviciului de Promovare Investiții-Urmărire Investiții.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

2 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

4 ore ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

5 ore ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

5 ore ago

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 31 de ani, care a murit în bazinul de înot din zona Dacia

Un tânăr şi-a găsit sfârşitul în bazinul de înot din zona Dacia, marţi seara în…

6 ore ago

Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moșnița Nouă: “Banii comunității trebuie cheltuiți pentru nevoile oamenilor”

În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a…

6 ore ago