Administratie

Primarul Timişoarei a scăpat de problema dozatoarelor de dezinfectant de la blocuri: Realităţile sunt complexe!

Ultima ordonanţă militară a scăpat primăriile mari de o obligaţie, cea a montării dozatoarelor de dezinfectant în scările de bloc, transformând-o în recomandare, probabil la presiunea primarilor, incapabili să rezolve solicitarea. Acum, cel puţin la Timişoara, operaţiunea a devenit doar o idee, care va fi aplicată în funcţie de … priorităţi, deci probabil niciodată.

Visul primarilor zgârciţi, săraci sau în imposibilitatea logistică de a face faţă unei asemenea solicitări s-a auzit la nivel central şi obligaţia montării de dozatoare cu dezinfectant şi curăţarea străzilor cu asemenea substanţe a devenit recomandare. Dacă unele municipalităţi s-au pus pe treabă şi au început să instaleze asemenea accesorii în scările blocurilor, la Timişoara primăria nu a montat absolut niciunul. Ceva eforturi s-au făcut în ceea ce priveşte spălatul străzilor şi trotuarelor cu substanţe dezinfectante, dar şi aici timid.

Primăria Timişoara a amânat cât de mult a putut momentul instalării acelor mici rezervoare de lichid în scările blocului, iar acum visul a devenit realitate: a scăpat de obligaţie. Totuşi, rămâne recomandarea, deci un fel de frecţie cu Diana la picior de lemn. Se mai face sau nu? În funcţie de priorităţi, spune Nicolae Robu.

„S-a constatat că în oraşele cu multe scări de bloc, nu poţi să rezolvi problema, într-un interval de timp. Sunt multe dozatoare, primăriile nu sunt exceptate din legea achiziţiile publice. Vom vedea aici… cum o să procedăm, în funcţie de priorităţi. Dar, până la urmă, ce s-a dovedit? Ceea ce v-am tot spus eu, ce v-am explicat. E conform cu realităţile, realităţile sunt complexe”, se justifică Robu.

Cum chiar el spunea, aceste dozatoare costă câteva zeci de lei, deci pentru o primărie de dimensiunea Timişoarei o nimica toată. Primarul vorbeşte de legea achiziţiilor publice, de luni de zile cât ar dura procedurile de cumpărare, etc.

Cert este că aceste dozatoare vor veni, eventual, de la asociaţiile de proprietari, cele în cârca cărora a şi fost aruncată „recomandarea” deja de mai multe zile, de când ordonanţa cu obligaţia a văzut lumina zilei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

24 de minute ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

14 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

17 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

17 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

18 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

18 ore ago