Eveniment

România: 608 decese la două luni de la apariția primului caz de COVID-19

Numărul deceselor persoanelor cu COVID-19 ajunge la 608 în România, la două luni după primul caz de coronavirus apărut în țara noastră. Conform Grupului de Comunicare Strategică, a murit o femeie de 67 ani din județul Neamț, internată în data de 15 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț-Nefrologie, transferată în 22 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Confirmată cu COVID în 16 aprilie, a decedat în 25 aprilie, suferind de insuficiență renală cronică-dializă, transplant renal rejectat, hepatită cronică cu virus C.

A decedat un bărbat de 92 ani din județul Galați, care locuia într-un cămin de bătrâni, internat în 24 aprilie la Spitalul Clinic Județean – Boli Infecțioase Galați. Depistat cu COVID în 25 aprilie, a decedat în aceeași zi, suferind de insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială (HTA), demență senilă, casecsie, anemie cronică, escare de decubit (imobilizat la pat).

A murit un bărbat de 87 ani din județul Galați, aflat în grija unui cămin de bătrâni, internat din 11 aprilie la Spitalul de Boli Infecțioase Galați, confirmat cu COVID în 16 aprilie. A murit în 25 aprilie, suferind de demență senilă, spondilită anchilopoetică, hemoragie digestivă superioară.

A murit o femeie de 72 ani din județul Bacău, internată în 2 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Bacău, confirmată cu COVID în 4 aprilie. A decedat în 25 aprilei, suferind de colecistectomie. Nu avea alte antecedente cunoscute.

A murit o femeie de 54 ani din județul Bacău, internată în 14 aprilie la Spitalul Municipal Onești, confirmată în 16 aprilie cu COVID. A murit în 26 aprilie, suferind de coinfecție COVID-19 cu gripă tip B și obezitate.

Un bărbat de 70 ani din județul Botoșani, internat în 23 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Botoșani, a fost depistat cu COVID în 25 aprilie. A murit însă în 24 aprilie, suferinde de boală cardiovasculară.

A murit un bărbat de 71 ani din județul Bacău, internat în 15 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Bacău, confirmat în 25 aprilie cu COVID. A murit în 26 aprilie, suferind de BPOC, insuficiență respiratorie cronică și obezitate.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago