Social

Sărbătorile Pascale nu îi opresc pe români să plece la muncă în Germania. O nouă cursă aeriană a plecat de la Timişoara spre Dusseldorf

Deşi suntem în prag de Paşti, românii continuă să plece la lucru în străinătate. Joi seara a decolat o nouă cursă spre Germania, plină cu lucrători care să strângă recoltele nemţilor.

Aeroportul Internaţional Timişoara s-au „populat” joi din nou, din păcate pentru poarta aeriană a Banatului nu a mai fost traficul din urmă cu câteva luni, a fost o singură cursă comercială. Vorbim de un nou zbor charter spre Germania. Avionul operat de cei de la Eurowings, companie low-cost afiliată Lufthansa, oferă transport pentru alte câteva zeci de persoane spre un loc de muncă, care le va asigura un venit bun pe câteva luni, dar şi bani cât să trăiască ulterior lejer în România luni bune.

Joi seara, în cursa spre Dusseldorf, s-au urcat alţi 82 de lucrători români. Cu genţi şi câteva lucruri cu care îşi acoperă strictul necesar, ei se duc pe câmpurile nemţilor să le culeagă recoltele. Oamenii spun că merg pentru că nu au cum să obţină un venit decent în ţară, toţi fiind din mediul rural, unde munca la câmp, în ţară, nu le dă bani nici pentru o pâine. Ei acceptă riscurile şi spun că sunt nevoiţi să facă acest compromis, dar insistă că vor avea grijă să se protejeze.

Din nou, autorităţile locale au gestionat bine momentul şi nu au fost incidente. „Lecţia” Cluj, când mii de oameni au fost înghesuiţi la un loc, fără niciun fel de protecţie epidemiologică, a fost învăţată.

În cursa de joi au fost cetăţeni din Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş, dar şi Olt.

În total, de la Timişoara spre Germania au fost pregătite 25 de curse pentru muncitori, prima a mers spre Karlsruhe – Baden Baden, următoarele spre Dusseldorf.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

2 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

2 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

3 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago