Primăria Timişoara

Se schimbă modul de lucru la Evidenţa Persoanelor. Decesele se raportează exclusiv online, nu se mai preiau cereri de căsătorie

Pandemia de virus trimite populaţia în mediul online pentru a-şi rezolva problemele de identitate, stare civilă, naşteri. Moartea se va anunţa exclusiv de medicii care constată situaţia, pe e-mail… deces@primariatm.ro. Având în vedere instituirea stării de urgenţă, precum şi restricţiile de circulaţie ale persoanelor, se suspendă o serie mare de activităţi de lucru cu publicul. În ceea ce priveşte preluarea documentelor pentru înregistrarea deceselor transmiterea documentelor se va face exclusiv de către medicul care constată decesul sau persoana desemnată din cadrul unităţii medicale, pe adresa de e-mail deces@primariatm.ro. Conform comunicatului oficial al Primăriei Timişoara, se opreşte şi preluarea declaraţiilor de căsătorie; preluarea documentelor pentru nou-născuţi, emise de Maternitatea Odobescu, documentele pentru înregistrarea acestor naşteri vor fi transmise prin e-mai de către persoana desemnată din cadrul unităţii medicale, în baza unei proceduri comune; depuneri cereri pentru obţinerea certificatelor de stare civilă, duplicate; depuneri cereri pt. transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autorităţile din străinătate; depuneri cereri pt. înscrierea menţiunilor din străinătate (divorţ, schimbare nume, încetarea căsătoriei – evenimente care au avut loc în străinătate); depuneri cereri pt. schimbarea numelui pe cale administrativă; depuneri cereri pentru rectificarea actelor de stare civilă, modificarea Codului Numeric Personal înscris eronat în actele de stare civilă – în aceste situaţii cererile însoţite de actele doveditoare, în copie, pot fi depuse online pe adresa de e-mail: evpers@primariatm.ro ; depuneri cereri pt. înregistrarea tardivă a naşterii; depuneri cereri pt. eliberarea extraselor multilingve de stare civilă, a adeverinţelor de celibate – documente utilizate la autorităţile din străinătate; depuneri cereri pt. completarea formularului E401 – documente utilizate la autorităţile din statele member ale Uniunii Europene – depuneri cereri pentru  furnizarea din RNEP a datelor cu caracter personal, respectiv pentru eliberarea adeverinţelor privind istoricul de domicilii – în aceste situaţii cererile însoţite de actele doveditoare, în copie, pot fi depuse prin poştă sau online pe adresa de e-mail: evpers@primariatm.ro. La ridicarea documentelor petenţii se vor prezenta personal cu documentul de identitate în original; depuneri cereri pentru   atestarea domiciliului din RNEP necesar la autorităţile din străinătate.

În ceea ce priveşte depunerea de cereri având ca obiect eliberarea cărților de identitate pentru motivul expirare – potrivit art. 14 din Decretul nr. 195/16.03.2020, emis de Preşedintele României, se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă. Nu se mai realizează depuneri de cereri având ca obiect eliberarea cărților de identitate pentru cetăţenii români care doresc să-şi schimbe domiciliul din străinătate în România şi depuneri cereri având ca obiect eliberarea cărților de identitate provizorii pentru cetăţenii români domiciliaţi în străinătate şi care doresc reşedinţa în România.

Accesul cetăţenilor la ghişeele de preluare a cererilor pentru eliberarea actelor de identitate se va face numai pe bază de programare online.

Se vor prelua cereri pentru eliberarea actelor de identitate solicitate numai pentru pierdere, furt, distrugere, eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, preschimbarea actelor de identitate expirate până la data de 15.03.2020.

Pentru siguranţa cetăţenilor, accesul în ghişee va fi limitat strict la numărul persoanelor necesare pentru depunerea cererii de eliberare a actelor de identitate, respectiv titularul actului de identitate şi găzduitorul, iar în cazul în care titularul actului de identitate este minor acesta va fi însoţit de un reprezentant legal şi, după caz, de către găzduitor.

De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să achite taxele aferente online (cu card bancar) pe site-ul Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara, la adresa https://plata.dfmt.ro/plata/aspx/formular.aspx – nefiind necesar autentificarea în sistem. Pentru plăţile efectuate în ziua precedentă depunerii cererii, nu este necesar să se prezinte dovada achitării taxei cu extras de cont.

Deşi am încercat să aflăm dacă în această perioadă nu se mai acceptă căsătorii, dar şi cum se înregistrează nou-născuţii care nu au norocul să se nască la Maternitatea primăriei, din păcate nu am reuşit să obţinem informaţii suplimentare

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

2 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

5 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

5 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

5 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

6 ore ago