Administratie

De la 11 la 29! A fost definitivată lista comunelor unde nu se mai cer declarații pentru deplasarea în afara localității

Luni a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul acesteia a fost stabilită lista unităților administrativ teritoriale cuprinse în zona de 30 km ca perimetru în jurul municipiilor Timișoara și Lugoj unde este permis accesul fără obligativitatea completării declarației pe propria răspundere.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiş a definitivat a treia listă cu comunele, ai căror locuitori nu au nevoie de declaraţii pe proprie răspundere pentru a se deplasa la Timişoara. Iniţial lista cuprindea 11 comune, cărora, ulterior, li s-au adăugat Dudeştii Noi şi Parţa. Actuala listă cuprinde 29 de comune, dar şi sate aparţinătoare de alte patru comune. De fapt e vorba de localităţile care se situează la sub 30 de kilometri de Timişoara.

Lista cu noile comune şi localităţi este următoarea: Săcălaz, Cărpiniș, Cenei, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Parța, Jebel, Pădureni, Liebling, Șag, Sacoșu Turcesc, Chevereșu Mare, Giroc, Moșnița Nouă, Recaș, Bucovăț, Remetea Mare, Ghiroda, Fibiș, Pișchia, Giarmata, Dumbrăvița, Orțișoara, Satchinez, Sânandrei, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Biled, Iecea Mare; localitățile din cadrul următoarelor unități administrative: Uivar, Răuți, Sânmartinul Maghiar (din comuna Uivar), Topolovățu Mare, Șuștra, Cralovăț (din comuna Topolovățu Mare), Petroman, Obad (din orașul Ciacova).

De asemenea, a fost decisă lista unităților administrativ teritoriale cuprinse în zona de 30 km ca perimetru în jurul municipiului Lugoj unde este permis accesul fără obligativitatea completării declarației pe propria răspundere: Buziaș, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Boldur, Darova, Victor Vlad Delamarina, Găvojdia, Știuca, Criciova, Coșteiu, Nădrag, Fârdea, Bârna, Făget, Dumbrava, Traian Vuia, Mănăștiur, Ohaba Lungă, Bara, Secaș, Ghizela, Brestovăț, Balinț, Bethausen, localitățile din cadrul următoarelor unități administrative: Baloșești (din comuna Tomești), Petrovaselo, Stanciova(din orașul Recaș).

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

10 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

13 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

17 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

17 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

17 ore ago