Studiul de fezabilitate pentru stadionul de 15.000 de locuri pe care Primăria Timişoara şi-l doreşte ridicat în Zona Buziaşului va fi întocmit de Societatea Kat Concept Design, iar pentru aceasta va primi suma de 49.400 de lei. Locaţia … secretă, pe care primarul nu a vrut să o anunţe este un teren viran aflat la marginea oraşului pe Calea Buziaşului, spre Moşniţa Nouă, în zona unde se află şi bucla de întoarcere a tramvaielor.
Lista arenelor sportive care sunt promise, dar lipsesc în realitate, a fost completată în urmă cu două săptămâni cu o nouă pormisiune municipală. Mai precis, primarul Timişoarei anunţa dorinţa de a realiza un nou stadion, în Calea Buziaşului, care va fi realizată cu ajutorul unei tehnici numite „Lego”, şi care va creşte ca Făt-frumos, mai rapid decât orice altă construcţie de gen. Se deschide în 2021, spunea la finalul lui aprilie primarul. El nu a dat amănunte legate de proiect, doar a spus că e vorba despre un alt stadion, diferit de un alt stadion „teoretic”, cel pentru rugby, care s-ar ridica tot pe Calea Buziaşului, în cadrul unui complex sportiv municipal. Totuşi, a spus că ar fi vorba despre atribuirea contractului de realizare a studiului de fezabilitate. Societatea câştigătoare este din Constanţa şi se numeste Kat Concept Design, aceasta a câștigat cu o propunere pentru suma de 49.400 de lei. În sistemul de achiziţii publice electronice, respectiva societate apare la contact cu o adresă de e-mail, furnizată de serviciul public gmail.
Conform temei de proiectare, stadionul ar urma să fie realizat pe structură metalică, aceasta fiind probabil acea tehnologie „Lego” care permiterea ridicarea în timp uimitor de scurt a stadionului. Vorbim despre un stadion în aer liber, cu teren de iarbă, fără pistă de atletism şi va avea ca destinaţie principală găzduirea meciurilor de fotbal. Se doreşte un stadion de categoria 4, conform cerinţelor UEFA. Aceasta parmite organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale de juniori şi seniori. De asemenea, pentru proiectare se cere „maximizarea comercializării stadionului”, ce „va necesita o strategie de marketing inteligent”.
Proiecte de fotbal la nivel înalt, cu ACS Poli Timişoara echipa etalon locală
În prezentarea documentaţiei aferente licitaţiei, cei care au întocmit-o vorbesc despre succesul fotbalului actual autohton, aceasta pentru că s-a implicat administraţia locală.
„În ultimii 5 ani au fost promovate şi s-au dezvoltat la parametrii înalţi, proiecte de sport privind disciplinele fotbal, prin implicarea directă a administraţiei publice a municipiului Timişoara, care a înfiinţat şi clubul de drept public aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara-Sport Club Municipal Timişoara, care are în structură mai multe secţii de jocuri sportive cu echipe activând în campionatele naţionale”, se spune în documentaţie, cu precizarea că întocmirea şi modul de exprimare aparţine autorului.
În fapt, SCM Timişoara nu include şi activităţi fotbalistice, „copilul” primăriei, sau mai precis al primarului, fiind la acest capitol ACS Poli Timişoara. Dar şi acest club are un paragraf special dedicat, fiind numit clubul „etalon” al fotbalului timişorean.
„În ceea ce priveşte fotbalulul de performanţă, s-a derulat şi are continuitate proiectul sportiv de dezvoltare la nivel de seniori şi juniori, prin Asociaţia Club Sportiv ACS Poli Timişoara, constituit ca organizaţie neguvernamentală non profit, având ca membri asociaţi trei instituţii publice: Consiliul Local al Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnica Timişoara. Clubul sportiv a funcţionat neîntrerupt de la data înfiinţării – iulie 2012 şi până în prezent, iar echipa etalon actuală a fotbalului timişorean ACS Poli Timişoara a cumulat ediţii competiţionale, din care 4 ediţii în Liga 1 de fotbal în România şi 2 în Liga a 2-a”, se mai spune în documentaţie.
În lumea reală, „echipa etalon actuală a fotbalului timişorean” se zbate în acest moment în liga a treia, unde a ajuns după ce primarul a lăsat-o pe mâna sponsorilor şi a comunităţii.
Organizația de Management al Destinației Timișoara lansează joi, 14 noiembrie, primul magazin de suveniruri oficial…
Proiectul Heritage of Timișoara, lansat de Asociația Prin Banat încă din 2017, are din 2023…
A trecut abia o săptămână de la învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte…
Cunoscutul actor american John Malkovich va urca din nou pe scena Teatrului Național Timișoara, în…
Deputatul liberal Cosmin Şandru a produs un atac necruţător pe un grup de WhatsApp al…
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean…