Administratie

Primarul Timişoarei nu ştie pentru ce dosar a fost amendat de Inspectoratul în construcţii cu 10.000 de lei

În urma unei hotărâri judecătoreşti definitive, primarul Timişoarei va fi nevoit să plătească o amendă de zece mii de lei, pentru că a semnat anuminte documente din domeniul construcţiilor neconforme cu legea. Inspectoratul de Stat în Construcţii a aplicat amenda, părţile s-au judecat şi acum decizia e definitivă: buzunarul edilului şef se „uşurează” cu suma respectivă. Ceea ce e interesant este că cel amendat habar nu are pentru ce va plătim, cel puţin aşa susţine.

Veşti proaste pentru primarul capitalei Banatului. El va trebui să plătească o amendă de zece mii de lei, după ce Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat ceva abateri în unul dintre documentele edilitare semnate de primar. Părţile s-au judecat, prima dată a avut câştig de cauză primarul, s-a rejudecat şi acum a câştigat ISC. Cel „vătămat”, e furios foc şi spune că el nu poate fi de vină, că a pus doar semnătura pe documentaţia dată la semnat de subordonaţii săi, iar legea este o aberaţie. Bineînţeles, cei care au dat amenda sunt „hateri”, care au alte interese.

„Din păcate s-a mai întâmplat deficienţe la emiterea a diverse autorizaţii de construcţie sau certificate urbanism şi m-am treziu eu, ca primar, sancţionat pentru greşelile făcute de alţii. Cine poate avea pretenţia ca un primar de oriunde să verifice documentaţia pentru eliberarea unei autorizaţii de construcţie, să o verifice personal, să se priceapă şi la urbanism şi la legislaţie. Şi dacă s-ar pricepe, nu are timp fizic să citească toate dosarele, sunt sute de foi, se emit enorm de multe. Doar  azi am semnat 15 – 20 de autorizaţii, eu am timp să mă uit la fiecare filă, nu este timp fizic, de verificare. E o aberaţie în lege care prevede sancţionarea cu amendă a primarului  pentru că el e cu semnătura. Dar, eu am sute de oameni care să analizeze, să dea aprobări şi să pregătească autorizaţia care, când ajunge la primar, să aibă legalitatea necesară. Cu toate acestea m-au amendat pe mine. De ce? Din cauză de bună credinţă? Conştiinciozitate? Nu, pentru că lucrează sub alte comandamente, nu pentru interes public. Eu lucrez doar în interesul public. Să spună cineva că eu vreuodată am favorizat pe cineva, că eu am cerut să se facă incorect. E o parte din preţul de plătit pentru dedicarea mea pentru a lăsa în urma mea lucruri de care voi fi mândru”, se plânge primarul.

Totuşi, edilul şef nu e deloc supărat pe judecători, ci pe lege. Ca o surpriză, el susţine că habar nu are pentru ce dosar a fost sancţionat.

„Eu nu pot să acuz judecătorii, prima dată am câştigat eu, ulterior am pierdut. Dar nu pot să spun că hotărârea judecătorească nu are acoperire legală, ci aşa au considerat unii parlamentari, ca să fi sancţionat tu, ca persoană fizică, ca şi ultim semnatar. Cei care garantează că e totul legal trebuie să plătească nu tu. Nu ştiu pentru ce mi s-a dat amendă, pentru că eu sunt atât de corect că nu ştiu.”, mai susţine primarul.

Acum, el e hotărât să se îndrepte împotriva celor care i-au dat dosarul la semnat, pentru că nu acceptă să plătească asemenea amenzi, lucrând degeaba. El susţine că oamenii care lucrează la primărie erau deja acolo când a venit el.

„Niciunul dintre oameni nu a fost adus în vremea mea. Le-am făcut o înştiinţare cu plângere prealabilă. Eu nu pot să plătesc sume uriaşe, să lucrez jumătate de an degeaba, pentru că unii au greşit”, a mai declarat edilul şef.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

O oră ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

3 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago