Klaus Vaterland

România PSD-ului merită un prim amendament în Constituție: „Să să deie!”

Multă lume se întreba de ce președintele PSD Marcel Ciolacu a leșinat cu ocazia lansării programului de relansare a economiei în 28 de puncte. Unii au cochetat cu ideea că omul era obosit de atâta muncă, alții că e obosit din alte motive, dar de multe ori m-am întrebat dacă pesediștilor ăstora nu le e jenă câteodată pentru ce fac și poate că dezechilibrul dlui Ciolacu m-a făcut, subtil, să am un răspuns la această întrebare. Poate că dl. Ciolacu nu e ca ceilalți, poate că e mai simțit din fire și așa face dumnealui când își bate joc de țărișoara asta. Nu trădând-o cu Victor Orban, cum aiurea îl acuza președintele Iohannis, ci pur și simplu vorbind prosti, ca alți înaintași ai săi politicieni de marcă social-democrată.

Pe scurt, stimul de reinserție de 2.250 de lei pe lună acordat angajatorilor, reeșalonarea impozitului aferent veniturilor din salarii, scheme de ajutor pentru consumatorii vulnerabili, susținerea familiilor cu venituri mici și a cadrelor medicale, 700 de lei sau 300 de lei pe lună, în funcție de situație. Da, cum să nu, PSD are grijă și de economia mare, prin urmare se vor eșalona obligații fiscale, linii de credit cu dobândă subvenționată, suspendarea plății impozitului pe venit până la 31.12.2020, zile libere plătite în avans, susținere pentru IMM-uri, pentru relansarea exporturilor, obosesc, oameni, buni, să le și scriu, nu știu cum de n-au ostenit pesediștii când au elaborat aceste minunății!

Unele lucruri ar bucura poporul cheltuitor românesc. Dar dacă stau să mă gândesc mai bine, PSD putea mai mult. Planul ăsta de relansare în 28 de puncte e chiar slăbuț. Cât dă la familia nevoiașă? 700 de lei pentru familiile cu venituri sub 1.500 lei lunar? O rușine, PSD-ul care-l știu eu putea propune mult mai mult. De ce nu 2.000 de lei pe lună familiilor cu venituri mai mici de 4.000 de lei? Care e calculul economic? Există vreo explicație pentru care PSD nu a propus asta, domnule Ciolacu? Nu există. De ce nu ați propus credite cu dobândă negativă pentru marea industrie, ba chiar credite nerambursabile pentru IMM-uri pe viață sau 200 zile de concediu plătit pentru toți angajații și neangajații României?

Atunci ați fi fost cu adevărat un partid de tip PSD dacă tot ce ați propus acum ar fi fost în valoare dublă, să simtă lumea bucuria venirii dumneavoastră pe lume ca forță politică la cacealma. PSD ar trebui să gândească modificări profunde în statutul său, ba chiar la constituție. Cum au americanii ”primul amendament”, așa și la pesediști să scrie motto-ul ”Să să deie”. Cu această doctrină ar trebui să se deschidă orice document de căpătâi al acestui partid, iar căutarea lor neobosită ar trebui să fie perpetuum-mobile, tinerețea fără bătrânețe, viața fără de moarte și, nu în ultimul rând, pensia specială.

Românii trebuie să știe că economia ca știință este un moft, o conspirație a statelor paralele, legile economice nu au nicio valoare pentru oamenii muncii de la orașe și sate, sustenabilitatea bugetului este o jalnică justificare a acestor guvernanți și al altora care nu vor „să deie” poporului român de toate la pungă, la sac, la… Aș fi vrut să zic o vulgaritate, dar mai bine să fim civilizați chiar și în raport cu acest grup politic obscen de organizat.

P.S. Dar poate că eu m-am grăbit să judec PSD-ul. Președintele Consiliului Județean Timiș, dl. Călin Dobra, a lansat programul OcroTIM. Tot de relansare după pandemie. Dumnealui nu a dat încă indicatorii după care ar trebui să ne relansăm cu Călin Dobra, dar este posibil ca aceștia să fie dubli față de propunerea lui Marcel Ciolacu și atunci să nu mă mai consider dezamăgit de acest partid magnific. „Să să deie”, dom’le Dobra! Cât mai mult!

 

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sute de participanţi la prima Conferinţă de Antreprpenoriat pentru studenţi/FOTO

Eveniment util şi foarte bine primit de studenţi. InoHub UPT (Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea…

29 de minute ago

DRDP Timișoara dă 78 de milioane de lei, fără TVA, pentru consolidarea drumului dintre Cruceni și Livezile

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a lansat în licitație pe SEAP contractul prin care…

30 de minute ago

De Ziua Copilului, Muzeul Național al Banatului Timișoara organizează un interesant turneu de șah, dotat cu premii, adresat att micuților, dar și părinților.

Muzeul Național al Banatului Timișoara împreună cu Societatea de Istorie și Arheologie a Banatului, Societatea…

53 de minute ago

Fetele de la 24 sunt vicecampioane naționale la fotbal. Au pierdut finala dramatic la loviturile de departajare

Școala Gimnazială Nr. 24 din Timişoara este vicecampioană naţională la Fotbal feminin U12 - Cupa…

O oră ago

Mircea Geoană rămâne favoritul românilor la funcţia de preşedinte. Sondaj INSCOOP

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, Mircea Geoană continuă să fie…

O oră ago

Cinematografele Primăriei au depășit o sută de mii de spectatori. Victoria e în topul național/FOTO

Cele două cinematografe pe care Primăria Timișoara a reușit să le redeschidă, Victoria și Timiș,…

2 ore ago