Administratie

Se ridică restricţiile de tonaj de pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva. Tronsonul cu tuneluri, contractul se semnează în acest an

În cadrul şedinţei de guvern de marţi, ministrul Transporturilor, a anunţat ridicarea restricţiilor de tonaj impuse pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, începând de miercuri. De asemenea, el a mai spus că se doreşte semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru porţiunea cu tuneluri din loul 2 până la finalul anului în curs.

Se ridică restricţiile existente pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, marţi. Decizia ar urma să intre în vigoare de miercuri şi va permite accesul pe acest tronson al camioanelor, care nu puteau circula pe acest tronson până acum Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere derulând în ultima perioadă o serie de verificări ale lucrărilor de construcţie efectuate aici.

Pe autostrada Lugoj – Deva avem 66 de kilometri de autostrada pe care se circulă fara restricţii, pe 22 kilometrii cu restricţii de tonaj şi viteză, avem 4 kilometri din lotul 2 care sunt finalizaţi, autostradă muzeu, şi 9 kilometri nerealizaţi, celebra secţiune a urşilor De mâine va ridica temporar restricţia pe porţiunea dintre Holdea şi Ilia. Între timp am finalizat expertiza şi ridicăm restricţiile de tonaj pe cei 21 de kilometri din lotul 3. Facem expertiza la structură şi terasamente, contractam lucrările necesar a fi efectuate şi plătim din suma reţinută ca şi garanţie constructorului, vrem să ridicăm restricţiile de tonaj şi viteză”, a spus Bode în şedinţa de guvern.

El a vorbit şi despre lotul 2 şi cu un optimism enorm a spus că se doreşte semnarea contractului de proiectate şi execuţie a porţiunii cu tuneluri până la finalul anului.

„Pe tronsonul 2, secţiunea cu tuneluri, în acest moment suntem într-un calendar. Ne propunem să executăm lucrările la acest sector. Până acum am răspuns la 168 de solicitări în două luni de zile, să fie gata licitaţia până în septembrie 2020. Până la finalul anului vrem să semnăm contractul de proiectare şi execuţie până la finalul anului”, a mai spus Bode.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

13 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

13 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

14 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

15 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

15 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

18 ore ago