Invatamant

Sesiune de comunicări ştiinţifice online, la Universitatea Politehnica Timişoara

Masteranzii Universităţii Politehnica Timişoara, specializaţi în Comunicare, şi-au prezentat rezultatele cercetării ştiinţifice, în cadrul unei sesiuni online. Ei au abordat problemele mediului de afaceri în pandemie, dar şi despre Timişoara 2021.
Joi, 21 mai 2020, a avut loc sesiunea de comunicări științifice a studenților de la programele de master Comunicare, Relații Publice și Media Digitală, respectiv Comunicare în Afaceri, gestionate de Facultatea de Științe ale Comunicării, eveniment aflat la a opta ediție, ce a avut loc sub genericul „Calea noii comunicări. Ipoteze de lucru”.
Masteranzii și-au prezentat rezultatele cercetărilor, multe dintre ele ancorate în realitățile perioadei pe care o traversăm, discutând, de exemplu, despre impactul utilizării chestionarelor online cu răspuns instant în mediul educațional și interactivitate digitală pe timp de pandemie, despre comunicarea bancară în România și acțiunile de responsabilitate socială în contextul pandemiei COVID 19, despre canalele de comunicare online în diferite companii din Timișoara, despre promovarea proiectului „Timișoara – capitală cultural europeană 2021”, respectiv despre promovarea online și offline a diferitelor afaceri (librării, ateliere vestimentare, imobiliare, pachete educaționale etc.).
Comitetul științific al conferinței, format din cadre didactice de prestigiu, a apreciat că această ediție a sesiunii de comunicări studențești nu doar îi pregătește pe masteranzi pentru finalizarea studiilor și obținerea titlului de master în științele comunicării, ci reprezintă și un bun antrenament pentru tranziția de la școală la viața activă. Starea de urgență, respectiv starea de alertă instituite în multe țări ale lumii au demonstrat cât de importante sunt capacitatea de reacție, adaptarea rapidă la situațiile de criză și comunicarea eficientă prin canalele online și offline.
Cele mai bune lucrări vor fi publicate în revista MASTERCOM – Politehnica Graduate Student Journal of Communication, o publicație științifică în regim open access care facilitează diseminarea rezultatelor cercetărilor studenților masteranzi ai FSC.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

31 de minute ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

16 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

18 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

21 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

22 de ore ago