Primăria Timişoara

STPT primeşte în concesiune (aproape) cadou staţii de pasageri din Timişoara

Societatea de Transport Public Local Timişoara primeşte cadou sute de staţii de tramvai sau autobuz pe raza oraşului. Proprietate a primăriei, cele peste 500 de refugii vor costa societatea doar 174 de lei an bucata.

Cadou ca şi gratis pentru STPT din partea consilierilor locali timişoreni, după ultima şedinţă de consiliu, din nou desfăşurată sub forma apăsării de buton în mediul online. Societatea de tramvaie primeşte aproape gratis, în concesiune, 536 de staţii, pe o perioadă de 25 de ani. Suma plătită ca şi concesiune ar urma să fie de 93.264 lei pe an, adică … 174 de lei pe an de staţie. Primarul Timişoarei a considerat că aşa trebuie să fie, că oricum STPT se ocupă de întreţinerea şi curăţenia refugiilor.
„Această solicitare este motivată de faptul că exploatarea stațiilor este făcută de către Societatea de Transport Public Timișoara S.A. care are obligația de a asigura și de a menține curățenia în stații și integritatea elementelor componente ale refugiilor. Având în vedere că aceste refugii pentru călători sunt vandalizate și deteriorate periodic și ţinând cont de faptul că exploatarea staţiilor unde sunt montate aceste refugii pentru călători se face de către Societatea de Transport Public Timișoara S.A, pentru o bună administrare şi întreţinere a acestora este necesară concesionarea prin atribuire directă către Societatea de Transport Public Timișoara a unui număr de 536 refugii pentru protecția călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun”, conform proiectului votat.
Desigur, la schimb STPT va putea obţine bani din închirierea de spaţii publicitare în cadrul staţiilor. O prevedere care a ridicat tonul dezbaterii pe temă, între doi candidaţi la funcţia de primar, Nicolae Robu şi Adrian Orza, care s-au certat… pe interpretări. Consilierul independent a cerut ca hotărârea să includă un amendament care să prevadă ca închirierea spaţiilor publicitare să se facă doar ca urmare a unei licitaţii. De cealaltă parte, primarul a înţeles, sau aşa a dorit să înţeleagă, că Orza cere închirierea obligatorie a spaţiilor.
Desigur, momentul a fost un excelent prilej pentru ceva contre între cei doi actori. După lungul monolog justificativ, devenit clasic pentru primari, ca lucrurile să se facă aşa cum vrea el, Orza a reuşit, în sfârşit să vorbească, şi a făcut o afirmaţie care a reuşit să-i enerveze interlocutorul:
„Domnul Robu dumneavoastră nu ştiţi nimic, doar presupuneţi”, a spus Orza.
Desigur, afirmaţia nu a fost deloc digerată lejer de un om cu un ego de dimensiuni apreciabile, iar dialogul la ton ridicat între cei doi a continuat în direct, în faţa alegătorilor prezenţi pe internet la şedinţa online, dar şi în faţa consilierilor, care impasibili îşi dădeau ochii pe spate, asistând la spectacol. Doar intervenţia viceprimarului Dan Diaconu a reuşit să oprească momentul iar, până la urmă, Orza nu a mai formulat niciun amendament, pentru că oricum nu ar fi trecut.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago