Social

Voluntarii Acasă în Banat ajută bătrânii din Caraș-Severin în timpul pandemiei de coronavirus

O echipă a Asociației Acasă în Banat a ajuns cu ajutoare și în comuna Socol, Caraș-Severin (cu satele aparținătoare Baziaș, Socol, Câmpia, Parneaura și Zlatița). Chiar dacă au avut cel mai mare număr de pachete cu alimente neperisabile de până acum – 80 – tot nu a fost suficient, „deoarece condițiile socio-economice din această comună, una din cele mai izolate din județ, poate chiar din țară, sunt foarte dificile”, după cum transmit reprezentanții Acasă în Banat.
Cei de la Acasă în Banat au fost sâmbătă în Caraș-Severin și au împărțit pachete cu alimente.

Voluntarii au reușit să întocmească o listă de beneficiari și, în același timp, să ia greaua decizie de a împărți alimentele și produsele de curățenie către cei selectați dintr-un total de circa 200 cazuri eligibile.

„Am întâlnit cazuri dintre cele mai diferite: de la bătrâni abandonați de copiii plecați în străînătate la persoane în floarea vârstei afectate de boli necruțătoare, la familii cu copii unde părinții cu greu obțîn venituri suficiente pentru a se întreține. Majoritatea celor pe care i-am vizitat sunt etnici sârbi, dar și romi, români și pemi, iar din aproape orice loc se putea vedea ”dincolo”, peste granița, la vecinii sârbi. Ca voluntari, am avut parte de multe emoții puternice și întâlnirea cu unele cazuri ne-a marcat. Am fost primiți foarte bine omeniți cu cafea, suc, prăjituri proaspăt scoase din cuptor și o vorba bună”, transmit cei de la Acasă în Banat.

Voluntarii mulțumesc Primăriei Socol pentru sprijin, asistentului social Tania Vrba și tuturor donatorilor care au făcut posibilă achiziționarea pachetelor. „Mulțumiri donatorilor pentru cele două PC-uri complete donate școlii din Zlatița și laptop-ului oferit unei tinere din comună. Mulțumiri Ioanei Vartosu și Școala Mamei Junior pentru detergentul lichid, împărțit familiilor cu mașînă de spălat, ce ar trebui să le ajungă pentru circa 150-200 spălări. Mulțumiri și Andreei Miclaus de la magazinul Penny Market Mosnita Nouă pentru sprijinul logistic oferit în achiziționarea unor cantități atât de mari de produse”, transmit cei de la Acasă în Banat.

Campania Dar din Dar continuă! Puteți să ne susțineți în continuare cu donații în conturile Asociație Acasă în Banat cu mențiunea „Dar din Dar”:

LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BÎC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

De asemenea, puteți dona alimente neperisabile, produse de igienă, pc-uri, laptopuri și tablete, „iar noi le vom prelua și ne vom asigura că ajung acolo unde este nevoie de ele”.

Campania Dar din Dar se bucură de sprijinul Fondului De Urgență ING România pentru comunități vulnerabile, gestionat de Fundația Comunitară București și Fundația Comunitară Timișoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago