Timp liber

Art Encounters lansează CAMPart, un proiect de mentorat online

Fundația Art Encounters lansează un program de mentorat online, CAMPart, dedicat studenților la arte și artiștilor la început de drum, care va avea loc în perioada 29 iunie – 25 iulie 2020. Programul a fost inițiat de Fundație cu scopul de a crea o platformă de actualitate, prin care artiștii pot împărtăși experiența propriului laborator de creație, oferind îndrumare și sprijin viitoarelor generații.

Inițiativa s-a dovedit a fi de un real succes, locurile la toate cele şase cursuri propuse ocupându-se în mai puțin de două zile de la anunțarea înscrierilor.

Cursurile vor fi susținute de şase artiști români contemporani importanți: Aura Bălănescu, Irina Gheorghe, Teodor Graur, Gloria Luca, Cătălina Nistor și Flaviu Rogojan. Aceștia sunt câștigătorii apelului deschis CAMPart pentru rezidențe artistice, apel care a atras un număr mare de aplicații din partea artiștilor dornici să își împărtășească cunoștințele. Cei 6 artiști-mentori provin din generații diferite, având experiențe foarte diverse, fapt care se reflectă în varietatea temelor propuse la fiecare curs.

Studenții la arte și tinerii artiști înscriși la cursurile online vor avea ocazia să dezbată teme de actualitate precum responsabilitatea artistului și adaptarea practicii sale în contextul pandemiei, să își exerseze gândirea critică, dar și să studieze îndeaproape diverse metode de cercetare artistică sau fenomene ale scenei de artă contemporană românească din trecut și prezent. Două dintre cursurile propuse se vor concentra într-o mai mare măsură pe practică – cursanții vor fi invitați să exerseze performance art sau să realizeze schița unei publicații de artist. Mai multe detalii despre conținutul fiecărui curs și informații despre fiecare mentor se pot găsi pe website-ul Fundației.

Prima ediție CAMPart face parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. Proiectul este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

O oră ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

O oră ago

Retim, amendată cu 137.000 de lei. Primarul spune că nu are mijloace de sancționare a societății

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

2 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

5 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

6 ore ago