Klaus Vaterland

Cercetătorii din Teleorman au descoperit că mulți pesediști au anticorpi Covid plasați în creierul mic

Două blocuri de partide se contrează zilele astea pe o treabă serioasă, dar cu gânduri neserioase, viclene, cinice chiar. Liberalii cu un mic suport din partea PMP și USR încearcă să țină poporul în alertă la propriu, dar și la figurat. Nu că ei n-ar merge la un restaurant să bage o fleică prin mască, poate chiar cu țigara în gura premierului Orban, dar dacă iese prost cu revenirea pandemiei când credeți că s-ar întâmpla acel val doi de Corona?

Exact, în sfârșitul verii spre toamnă, adică atunci când se pregătește lumea de alegeri. Dacă e nașpa epidemiologic, se poate ajunge la amânarea localelor, iar despre alegerile generale nici n-ar mai putea fi vorba. Din „anticipate” vor să avem „amânate”, cu un PSD ce are pretenția să guverneze la mișto din parlament, fără să-și dorească să pună un prim ministru cu care să se facă de cacao tocmai în prag de alegeri.

Cum ați observat deja, PSD n-are chef nici de guvernare, nici de alegeri, căci ei stau bine-mersi în parlament și guvernează pe imaginea altora. Soluția perfectă. De acolo măresc pensii, măresc indemnizații copiilor, dau subvenții și ajutoare la turism, la restaurante, la toată lumea, că doar nu ei trebuie să-și frece mintea să găsească resursele financiare pentru așa ceva. Iar dacă liberalii refuză propunerile lor, atunci să vezi critici despre cine ar fi de vină că o ducem noi foarte prost în țara asta și murim pe capete. Ei nu, ei nu au nicio treabă cu starea de acum, ei vin din spuma laptelui, cu liderul maxim în pușcărie, iar premierii care au pus țara pe butuci plecați, reveniți negustorește sau aflați în dizgrația partidului și sub lupa DNA. Astea sunt calculele lor și n-ai să le scoți din cap că așa se câștigă puterea într-o țară europeană, secolul XXI. Pentru ei așa arată normalul.

Anormal e că noi, românii, ne-am împărțit comportamental între cum ne derapează sau nu simpatiile politice. Dacă eu aș vota cu așa-zisa Dreaptă politică românească, atunci mă gândesc că e mai bine să fiu prudent raportat la epidemia de Covid-19, să respect normele de prevenție așa cum mi-ar transmite simțul supraviețuirii și preferatul de la partid. Nu toți, firește, dar mulți ne comportăm prudent față de boală pentru că PSD se comportă imprudent, iar disputa mea cu vecinul trebuie să aibă corespondent și în comportamentul de zi cu zi. Dacă ministrul Nelu zice să purtăm mască, atunci eu port mască, iar vecinul nu poartă, pentru că Ciolacu nu vrea nici el să poarte mască. Ați văzut comportament mai infantil ca ăsta?

Despre ce stare de alertă vorbim? Ce particularitate vă scoate din normalul din totdeauna această stare? Măști în supermarketuri, da. Atât. În tramvaie e exact ca înainte. Unii cu mască, alții fără, alții sub nas cu ea. Înghesuiala exact ca anul trecut pe vremea asta. În restaurante nu mai intrăm să luam masa, dar asta pentru că o astfel de precizare mai rezistă în legislație și societățile comerciale sunt mai ușor de controlat și sancționat decât populația. În momentul în care dai drumul la consum în interior cu număr limitat de persoane, ca precauție, e ca și cum anulezi orice interdicție. Vor apărea la mese numai „rude” cu declarații pe propria răspundere că ăla e cumătru cu ălălalt. Plajele de pe litoralul românesc? Păi acolo unde stabilimentele vor să arate că se respectă, prin Mamaia de nord, acea distanțare între umbrele și șezlonguri se face oricum, pentru confort, pentru ștaif. Pe plaja liberă însă veți vedea cum colcăie omul românesc fără nicio teamă de lege, de Nelu, de Șică sau de polițistul local.

Toată lumea este de acord că economia trebuie să funcționeze. Nu mai merge să stăm acasă pe banii statului. Numai că noi n-avem setate căi de mijloc. Nu numai noi, vedem o debandadă la fel de mare la americani sau în Marea Britanie. Nu suntem capabili să ne comportăm normal cu măsuri de protecție normale, luate de noi pentru noi, nu pentru că ne-ar obliga cineva din fruntea statului, unul ca Nelu sau Raed. Vai de capul nostru! În partidul ăsta mai poartă mască doar aroganții ăia de la Cluj, că le e rușine să-i creadă cineva pesediști.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

O oră ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

3 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

3 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

4 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

7 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

7 ore ago