Administratie

Nicio speranţă! Primarul Timişoarei e contra cedării clădirilor de la Cioca spre Consiliul Judeţean Timiş

Disputa Consiliul Judeţean Timiş – Primăria Timişoara pe tema aeroportului utilitar Cioca va mai continua mult şi bine, a dat de înţeles primarul Nicolae Robu, în şedinţa de plen ordinară a Consiliului Local. Interpelat pe această temă de consilierul independent Adrian Orza, conducerea judeţului cerând clădirile de la aerodromul de pe Torontalului pentru a dezvolta zona, primarul a spus nu. Mai mult, la rândul său, a cerut ca CJT să dea terenul, de multe hectare, către municipalitate.

Situaţia de la Cioca e extrem de încurcată, acolo terenul e al CJT, iar clădirile aferente ale Primăriei Timişoara. Primii au cerut, din nou, ca municipalitatea să le cedeze acele clădiri, rămase mult înaintea vremurilor noastre, dar Robu refuză categoric ideea, probabil doar pentru a întreţine acest conflict.

Cel care refuză cedarea spune că, de fapt, CJT, nici nu ar fi capabilă să administreze clădirile pe care municipalitatea le-ar fi dat în administrare judeţului.

„Cred că mult mai potrivit ar fi să cedeze CJT dreptul de proprietate asupra terenului către Consiliul Local, pentru că până una alta, noi ne gestionăm proprietățile, avem forța să o facem, iar CJT nu și-a valorificat propriul patrimoniu. Dacă noi am vrea să facem o demonstrație de forță, am da hotărâre ca CJT să se retragă din toate clădirile puse de noi la dispoziția lor, nu pentru că nu am avea nevoie de ele, ci pentru că nu au fost în stare să construiască nimic”, a spus Robu.

Primarul a venit cu vechile exemple legate de Centrul Speranţa, respectiv Garnizoana din Piaţa Libertăţii, dar nu a uitat să amintească şi de vechea frustrare a sa, legată de imposibilitatea de a face o parcare ipotetică pe terenul de lângă hotel Timişoara, aparţinând tot CJT.

„O astfel de instituție nu are vocație de dezvoltator imobiliar și de mare organizator de evenimente culturale, ci are rolul să sprijine evenimentele culturale ale UAT-urilor aparținătoare”, a încercat să motiveze Robu opoziţia sa totală la ideea lui Călin Dobra.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago