Social

Numărul infectărilor cu COVID-19 în creştere, România intră în a treia etapă de relaxare

Începând de astăzi intră în vigoare a treia etapă de relaxare în România. Se deschid mall-urile, casele de pariuri şi jocuri mecanice, piscinele exterioare, sălile de fitness etc. Această nouă etapă se suprapune însă pe o alarmantă creştere a numărului de infectări cu coronavirus, România depăşind din nou, după mai bine de o lună, pragul de 300 de îmbolnăviri într-o singură zi.

Începând de astăzi, sunt ridicate o serie de restricții impuse de epidemia de coronavirus, aceasta fiind a treia etapă de relaxare stabilită de autorități. Vor fi redeschise mall-urile, însă fără restaurante și locuri de joacă. Va fi, de asemenea, posibilă organizarea unor evenimente private cu un număr mai mare de participanți: 50 în aer liber, 20 în spaţii închise. Vor fi redeschise, cu respectarea măsurilor de distanțare, sălile de fitness și piscinele exterioare. After-school-urile, creșele și grădinițele private se vor putea deschide și ele însă după publicarea normelor. Totodată, se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tratament balnear, cu obligaţia respectării normelor de prevenire. Tot din 15 iunie creşte numărul de persoane care se pot deplasa în grup în drumeţie.

De asemenea, Guvernul a decis că se reia traficul aerian spre şi dinspre mai multe ţări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Persoanele care vin din aceste ţări nu mai sunt obligate să stea 14 zile în izolare la domiciliu sau în carantină. Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se va actualiza săptămânal.

Toate aceste măsuri de relaxare vin pe fondul unei creşteri, de la zi la zi, a numărului de persoane infectate cu coronavirus. De la 120 de cazuri înregistrate în urmă cu şase zile, s-a ajuns duminică la 320 de cazuri. Este cel mai mare număr de infectări într-o singură zi după data de 8 mai, când România se afla în stare de urgenţă.

 

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cum va fi vremea în prima lună de vară

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai…

2 ore ago

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie -…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în următoarele zile

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

5 ore ago

S-a stins Dana Rotariu, soţia legendei Iosif Rotariu

Moartea unei adevărate eroine. Din păcate, duminică dimineaţa s-a stins din viaţă Dana Rotariu, soția…

5 ore ago

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

7 ore ago

Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul…

10 ore ago