Preşedintele FRR Alin Petrache şi secretarul general Florin Matei s-au aflat într-o vizită de lucru la Timişoara pentru a cunoaşte noua conducere a echipei locale de rugby, pentru a-şi arăta ataşamentul faţă de noul antrenor al echipei, Vali Calafeteanu, dar şi pentru a discuta cu autorităţile locale pe marginea dezvoltării sportului cu mingea ovală pe acete meleaguri.
„Există toate premisele ca această echipă să redevină ce a fost pentru oraş. Sper ca toţi cei cu care am stat de vorbă să conveargă la acest proiect comun, astfel încât Timişoara să redevină o echipă campioană care dă mulţi jucători echipei naţionale. Timişoara este un pol important pentru rugby-ul românesc. Mai mult de o treime din jucătorii lotului naţionalei fac parte din acest club. Am găsit multă deschidere la persoanele din club, dar şi la primarzul Robu, care ne-a explicat planurile de dezvoltare a infrastructurii sportive, care prevăd şi o arenă pentru rugby”, a spus Petrache. Ce nu ştie preşedintele FRR este că primarul Robu a promis din 2012 un teren pentru echipa ce câştiga în acel an titlul de campioană, însă au rămas doar vorbe aruncate în vânt.
De ani buni Timişoara reprezintă epicentrul rugby-ului românesc. Am venit la Timişoara pentru a cunoaşte noua conducere a clubului, pentru a-l încuraja pe Vali Calafeteanu şi pentru a discuta cu autorităţile locale. Primarul Nicolae Robu ne-a asigurat că se vor face investiţii în infrastructură, că se va face tot posibilul în acest sens. Consiliul Judeţean Timiş ne-a asigurat că va susţine proiectele şcolare. La SCM Timişoara, directorul Vasile Ruşeţ doreşte crearea unui sistem piramidal pe care îl susţinem şi îl aplaudăm. Federaţia se bazează pe cluburi puternice, iar Timişoara este un astfel de club. Contăm că acesta va rămâne un furnizor important pentru loturile naţionale, contăm pe proiectele pe care domnul Ruşeţ încearcă să le dezvolte la Timişoara şi pe entuziasmul lui Valentin Calafeteanu”, a spus şi secretarul general al Federaţiei Române de Rugby, Florin Matei. Ca de obicei, vorbe multe şi frumoase, promisiuni şi tot tacâmul, însă faptele lipsesc cu desăvârşire într-un oraş în care sportul este foarte vitregit.
Despre rugby la nivel naţional şi aici rămân doar vorbele în vânt. Doar 1500 de sportivi legitimaţi, cu toate că înainte de Revoluţie reau peste 10.000 de sportivi la cluburile româneşti. În al doilea război mondial pe teritoriul românesc erau mai multe cluburi în primele ligi, decât sunt în 2020.
Cât despre reluarea Superligii, Petrache a spus că din august se doreşte disputarea a două runde din Cupa României, ca apoi campionatul să îşi reintre în drepturi.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…