Prefectura Timiş

Timiș: s-a găsit o soluție pentru realimentarea cu gaz a locuitorilor din Voiteg. Nu este însă o „rezolvare” pe termen lung

Reprezentanții Prefecturii Timiș transmit că a fost reluată furnizarea gazelor în localitățile Denta și Moravița, urmând ca astăzi după-amiază să fie reluată aprovizionarea cu gaze și la Voiteg. Nu este însă o soluție pe termen lung.
La Voiteg, Denta și Moravița, din seara zilei de 1 iunie a fost întreruptă furnizarea gazelor către consumatorii casnici. Întreruperea gazului în aceste zile a fost cauzată de o avarie apărută la conducta Foeni-Partoș, în zona Cruceni – Grăniceri – pe zona unui dig de retenție aferent râului Timiș. S-a găsit o soluție pentru reluarea furnizării gazelor în Denta și Moravița, urmând ca astăzi să pornească gazul și la Voiteg. Prefectul de Timiș Liliana Oneț a contactat reprezentanții OMV Petrom și ai distribuitorilor de gaze din zonă – Premier Energy și Delgaz Grid, aceștia precizând faptul că din cauza temperaturilor exterioare scăzute a crescut consumul de gaze, iar gazele extrase din sonda de la Partoș sunt insuficiente și că vor face toate eforturile pentru a se putea relua furnizarea gazelor în cele trei localități. În cursul serii de ieri a fost reluată furnizarea gazelor în localitățile Denta și Moravița, urmând ca în cursul acestei după-amiezi să fie reluată aprovizionarea cu gaze și la Voiteg.
Din păcate, nu există o soluție pe termen lung pentru furnizarea gazelor în localitățile Deta, Banloc, Denta, Voiteg, Moravița, prin urmare Liliana Oneț a informat și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri despre problemă, solicitând implicarea autorităților centrale.
După o primă ședință pe acest subiect, care a avut loc la Prefectura Timiș, în urmă cu o săptămână, conducerea OMWV Petrom a avansat un termen de circa trei săptămâni în care să se remedieze avaria, termen necesar pentru proiectare, obținerea avizelor – în regim de urgență – și realizarea lucrărilor. Este însă o soluție pe termen scurt.
„S-a precizat faptul că remedierea avariei nu este o soluție pe termen lung, având în vedere faptul că gazul este transportat printr-o conductă veche de peste 30 de ani. Trebuie subliniat faptul că la întâlnire se dăduseră asigurări că nu va fi afectată alimentarea cu gaze la consumatorii casnici și instituțiile din cele cinci localități, fiind redusă furnizarea gazului către o serie de consumatori economici mari”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

2 ore ago

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

18 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

18 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

18 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

19 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

20 de ore ago