Politica

Bătălia pentru Dumbrăviţa. Mai mulţi candidaţi cu şanse pentru una dintre cele mai râvnite primării din Timiş

Probabil una dintre cele mai disputate bătălii electorale  din această toamnă va avea loc la Dumbrăviţa, una dintre cele mai bogate comune nu doar din Timiş, ci din România. Cel puţin trei candidaţi, dacă nu patru, pornesc cu şanse reale pentru a deveni, din toamnă, viitorul primar al comunei periurbane.

Dumbrăviţa a apărut în ultimii ani, în diverse topuri ca fiind una dintre cele mai bogate localităţi din România. Comuna s-a dezvoltat foarte mult, după ce a devenit un fel de „localitate dormitor” a Timişoarei, mulţi timişoreni din clasa potentă financiar, dar şi din cea mijlocie achiziţionându-şi case aici. Ca atare, şi funcţia de primar este extrem de râvnită şi nu doar de candidaţi, dar şi de partidele care îi susţin.

Primarul în funcţie (din 2012), PSD-istul Victor Malac, are şansa sa ca edil în funcţie, deşi PSD-ul a obţinut foarte puţine voturi la ultimele tururi de alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale. Cu toate că Primăria are un buget extrem de mare, multe investiţii publice nu s-au făcut în ultimul timp, spre deosebire de investiţiile private. Doar în ultimul timp, PSD-istul se laudă cu tot felul de proiecte aflate însă la stadiul de hârtie. Malac nu  a fost ocolit de scandaluri în timpul celor două mandate pe care le are la activ, cele mai multe fiind legate de afaceri imobiliare

PNL merge la Dumbrăviţa pe mâna cunoscutului om de afaceri Sorin Drăgoi. Este şi primul care a furat startul campaniei electorale, organizând tot felul de întâlniri, sfidând însă regulile sanitare. Drăgoi este un apropiat al preşedintelui PNL Timiş, Nicolae Robu. A fost de altfel, primul city manager al Timişoarei, iar apoi preşedinte al ACS Timişoara, echipa de suflet a lui Robu. Fost vameş, Drăgoi nu ascunde relaţia de prietenie pe care a avut-o cu Liviu Dragnea. Potent financiar, foarte probabil va avea o campanie foarte costisitoare, lucru care se vede de acum. Are afaceri în domeniul imobiliar, deţinând însă şi mai multe localuri în Timişoara, direct sau prin interpuşi. A fost protagonistul unui scandal politico-financiar şi la Giroc, unde a vrut să-şi facă o terasă.

Pentru Pro România candidează avocatul Adrian Sperneac. Cunoscut ca un adversar al primarului Victor Malac, Sperneac a intentat mai multe procese primăriei vizând unele clădiri care ar fi fost ridicate ilegal. De altfel, Malac a intervenit la cei de al Pro România, pentru a-l schimba pe Sperneac, dar fără suces.

Alianţa USR-PLUS îşi va stabili candidatul abia în această săptămână, având de ales între propunerile făcute de cele două partide. De menţionat că alianţa a câştigat detaşat alegerile europarlamentare la Dumbrăviţa, de unde şi şansele reale pentru câştigarea primăriei.

Propus de USR, Vasile Bledea este economist la bază şi lucrează la o multinaţională din domeniul IT. Activează încă de la început în USR, fiind un adversar recunoscut al lui Victor Malac.

Din partea PLUS a fost propus Radu Vlădescu, coordonator regional pe Regiunea Vest la partidul lui Dacian Cioloş. Economist la bază, Vlădescu se numără printre primii specialişti gemologi (studiază pietrele preţioase) acreditaţi din România. Este membru fondator al Grupului de Acţiune pentru Dumbrăviţa, care a devoalat, de-a lungul timpului, mai multe ilegalităţi ale primarului Malac.

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de…

2 ore ago

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega

Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect…

7 ore ago

5 motive pentru a oferi cadou gadget-uri

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce cadouri să le mai oferi…

7 ore ago

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

8 ore ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

9 ore ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

9 ore ago